Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΣΩ ΒΙΝΤΕΟΣΥΝΔΕΣΗΣ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΛΑΝΤΙΤΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Ράτκο Μλάντιτς θα καταθέσει μέσω βιντεοσύνδεσης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) στις 22 Φεβρουαρίου στη δίκη των κατηγορούμενων για υπόθαλψή του από το 2002 έως το 2006, που διεξάγεται σε δικαστήριο του Βελιγραδίου...

Ο πρώην στρατηγός των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς θα καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη των πρώην συνεργατών του
μέσω βιντεοσύνδεσης μεταξύ του δικαστηρίου του Βελιγραδίου και του ICTY.

Ο πρώην διοικητής του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας κρυβόταν επί 15 χρόνια έως τις 26 Μαΐου 2010, όταν συνελήφθη στο χωριό Λαζάρεβο της Σερβίας και έξι μέρες αργότερα εκδόθηκε στο ICTY.

Η δίκη των κατηγορούμενων για υπόθαλψη του Ράτκο Μλάντιτς άρχισε εκ νέου στις 21 Δεκεμβρίου του 2011 μετά την ακύρωση της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχαν απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, εκτός από το στρατηγό Μάρκο Λουγκόνια, αρνήθηκαν ότι βοήθησαν τον Μλάντιτς.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι σε διαφορετικές περιόδους από το 2002 έως το 2006 παρείχαν βοήθεια στο Μλάντιτς, ώστε να μη συλληφθεί, αν και γνώριζαν ότι το ICTY είχε εκδώσει ένταλμα για τη σύλληψή του.

Ως βασικός οργανωτής του σχεδίου υπόθαλψης του Μλάντιτς αναφέρεται στο κατηγορητήριο ο αξιωματικός του στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Γιόβο Τζόγκο, ο οποίος στη διάρκεια της δίκης πέθανε.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται δέκα πρώην συνεργάτες του Ράτκο Μλάντιτς οι οποίοι στο τέλος του 2010 απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες ή αποσύρθηκαν οι διώξεις σε βάρος τους, λόγω παρέλευσης του προβλεπόμενου χρόνου. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com