Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΖΟΥΡΟΥΜΠΑΜΠΕΛ: ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Ενας... προφήτης στις Σέρρες. Το όνομά του είναι Ζουρούμπαμπελ, έχει δημιουργήσει κοινόβιο, ενώ τα «κηρύγματά» του μιλούν για τη Δευτέρα Παρουσία που θα έρθει μέσα στους επόμενους μήνες...

Ο μεσήλικας Αμερικανός που μετακόμισε με την οικογένειά του στην περιοχή Φαιά Πέτρα του δήμου Σιντικής, συστήνεται στα βίντεο που έχει ανεβάσει στην ηλεκτρονική σελίδα YouTube, αλλά και στους κατοίκους ως ο προφήτης Ζουρούμπαμπελ που ήρθε για να κηρύξει τον λόγο του Θεού και να σώσει όσους περισσότερους μπορεί από τη Δευτέρα Παρουσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ύστερα από υπόδειξη του Θεού εγκατέλειψε την πατρίδα του και εγκαταστάθηκε στην εν λόγω περιοχή των Σερρών, ακολουθώντας το θέλημά του. «Ο Θεός μού είπε να έρθω σε αυτό εδώ το μέρος και να στήσω κοινόβιο, περιμένοντας τη Δευτέρα Παρουσία στις 19 Ιουλίου 2012» αναφέρει στα κηρύγματά του και προσθέτει: «Τον Ιούλιο θα ξεσπάσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος θα είναι καταστροφικός για ολόκληρο τον πλανήτη. Ετσι ήρθα με την οικογένειά μου για να σωθούμε».

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, εκτός από τον ίδιο και την πολυμελή οικογένειά του, άλλη μία οικογένεια από τις ΗΠΑ εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο κοινόβιο που στήθηκε σε αγρόκτημα έξω από το χωριό, ενώ αναμένεται μία ακόμη οικογένεια από το Ηνωμένο Βασίλειο, από τη Σκωτία συγκεκριμένα.

«Ο Θεός μάς είπε να έρθουμε στον τόπο αυτό για να προστατευθούμε. Θα συμβούν πολλά άσχημα πράγματα στον πλανήτη τους επόμενους μήνες. Ο τόπος αυτός είναι “προστατευόμενος” από τον Θεό και θα έρθουν τις επόμενες μέρες και άλλοι άνθρωποι από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του εξωτερικού» δήλωσε ο αυτοαποκαλούμενος «προφήτης», ο οποίος ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια των λιγοστών κατοίκων του χωριού.

Οι ίδιοι, αν και δεν πιστεύουν αυτά που υποστηρίζει, θεωρούν ότι είναι καλοκάγαθος και έτσι τον έχουν αγκαλιάσει με αγάπη. Κάθε μέρα βγαίνει στο χωριό, καλημερίζει όλους τους ανθρώπους και συζητεί μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της οικογένειάς του καλλιεργούν ζαρζαβατικά, ενώ έχουν φτιάξει ένα μικρό αγρόκτημα με κότες, γαλοπούλες και άλλα ζώα, τα οποία φροντίζουν καθημερινά.

Η παρουσία του ωστόσο φαίνεται πως έχει θορυβήσει τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου καθώς δεκάδες πολίτες τον ενημέρωσαν για τη δράση «του περίεργου ξένου που παρουσιάζεται ως προφήτης, απεσταλμένος του Θεού». Ετσι, ο μητροπολίτης απέστειλε στην περιοχή ιερείς προκειμένου να συνομιλήσουν μαζί του σχετικά με τους λόγους για τους οποίους εγκαταστάθηκε στην περιοχή. Πηγή: madata.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com