Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ

Πάνω από τρία εκατομμύρια εκτιμάται πως είναι ο αριθμός των αστέγων στην Ευρώπη, σύμφωνα με ευρωβουλευτές, όμως ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ ομολόγησε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ότι «οι κοινοτικές υπηρεσίες δεν έχουν καταγράψει τον αριθμό των αστέγων στην Ευρώπη, διότι δεν έχει ακόμη ακριβώς προσδιορισθεί ο όρος του αστέγου»...

Σε μία άδεια σχεδόν αίθουσα, όπου είχαν παραμείνει μόνον οι καταγεγραμμένοι ομιλητές και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευρωβουλευτές τόνισαν ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει τις χώρες της ευρωζώνης και τα συνεχή μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται θα έχουν ως συνέπεια τόσο την αύξηση του αριθμού των νεόπτωχων όσων και του αριθμού των αστέγων στην Ευρώπη.

Οι εναπομείναντες ευρωβουλευτές ανέφεραν συγκεκριμένα πως σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ο αριθμός των αστέγων στις 27 χώρες της Ένωσης πρέπει να έχει ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια και κάλεσαν την Κομισιόν να αναφέρει τι μέτρα πρόκειται να λάβει για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, που δεν συνάδει με το κοινωνικό πρόσωπο που θέλει να λέει ότι έχει η Ευρώπη.

Μέσα σ' ένα κλίμα αδυναμίας και γενικότερης αδιαφορίας για τους αστέγους, πάνω από 600 άνθρωποι πέθαναν στους δρόμους εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τους τελευταίους δύο μήνες την Ευρώπη, τόνισαν οι ευρωβουλευτές.

Ο Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ αναγνώρισε το πρόβλημα αλλά επισήμανε την αδυναμία της Κομισιόν να κάνει κάτι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την ανακούφιση και την προστασία της ζωής αυτών των ανθρώπων. Δυστυχώς, ομολόγησε ο Επίτροπος, οι κοινοτικές υπηρεσίες δεν έχουν καταγράψει τον αριθμό των αστέγων στην Ευρώπη, διότι -όπως ανέφερε- δεν έχει ακόμη ακριβώς προσδιορισθεί ο ορισμός του αστέγου.

Είμαστε υπέρ της βοήθειας σ' αυτούς τους ανθρώπους και υπέρ της ενίσχυσης της δράσης των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που έχουν αναλάβει το έργο της προστασίας τους, πρόσθεσε ο Επίτροπος, έσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι το κόστος και η μέριμνα της όποιας φροντίδας για τους αστέγους, αποτελεί ευθύνη των κρατών μελών της Ένωσης και όχι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com