Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Βοήθεια από τους πολίτες ζητά η Ελληνική Αστυνομία για να καταφέρει να εντοπίσει μερικούς από τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων της περασμένης Κυριακής. Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε τα στοιχεία και τις φωτογραφίες 5 εκ των συλληφθέντων, ενώ δημοσιοποίησε ακόμη 23 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των ίδιων επεισοδίων, αναζητώντας την ταυτότητα των εικονιζομένων...

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι - σύμφωνα με την Αστυνομία - 11 από τις 23 φωτογραφίες αφέθηκαν από «άγνωστο» στον σταθμό του Μετρό των Αμπελοκήπων, ο οποίος ενημέρωσε την Ασφάλεια Αττικής πού θα έβρισκε το υλικό. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες - σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. - συλλέχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς είχαν δημοσιευτεί σε έντυπα και ιστοσελίδες.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ που συνοδεύει τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των 5 κατηγορουμένων, «τα άτομα αυτά κατηγορούνται για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και από κοινού εις βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκρηξης εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενηθούν κίνδυνοι για άνθρωπο, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής. Ενας από τους 5, αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή από κοινού». Οι τέσσερις Ελληνες κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι.

Οπως υποστηρίζουν οι αστυνομικές Αρχές, «οι παραπάνω συμμετείχαν σε ομάδες προσώπων που παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο πλήθους διαφόρων φορέων, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, και εκδήλωσαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικείμενων».

Πρόκειται για τέσσερις Ελληνες, τον 37χρονο Ευάγγελο Καϊλόγλου που γεννήθηκε στη Γερμανία, τον 39χρονο Αλέξανδρο Κιόση, τον 22χρονο Μιχάλη Κουκουτά και τον 21χρονο Ιπποκράτη Πανταζώνη. Ο 18χρονος Παλαιστίνιος Αχμέντ Γιασίν κατηγορείται για πλιάτσικο σε κατάστημα και ληστεία εις βάρος επιχειρηματία. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πως «τις βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενος τις παραπάνω επιθέσεις αφαίρεσε με βία χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και εμπορεύματα από ιδιώτη καταστηματάρχη».

Εξηγώντας στα «ΝΕΑ» την απόφασή τους να δώσουν τα προσωπικά στοιχεία συλληφθέντων για τέτοιου είδους αδικήματα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι «τα στοιχεία των συγκεκριμένων δόθηκαν επειδή αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και διότι αναζητούνται περαιτέρω στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συμμετείχαν σε επεισόδια ή και ζημιές περιουσιών πριν από τη σύλληψή τους». Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com