Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΚΥΡΟΣ: ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΓΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΘΑΛΑΜΗΓΟ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια οκτώ αλλοδαπών που επέβαιναν σε θαλαμηγό και εξέπεμψε σήμα κινδύνου τις πρώτες πρωϊνές ώρες 19 ναυτικά μίλια ανατολικά της Σκύρου λόγω μηχανικής βλάβης...

Οπως ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος η θαλαμηγός «Yogi», σημαίας Γαλλίας, ο κυβερνήτης του σκάφους δήλωσε εγκατάλειψη μετά την ακυβερνησία του λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (βόρειοι - βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ) και της εισροής υδάτων που είχε.

Αμέσως απογειώθηκαν για παροχή βοήθειας δυο ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ από θαλάσσης συνέδραμαν φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και παραπλέοντα πλοία.

Επίσης απέπλευσαν για την περιοχή δυο ναυαγοσωστικά του Λιμενικού από τη Σκύρο και τη Λήμνο και ένα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού από τη Χίο.

Στις 7.30 ξεκίνησε η διαδικασία διάσωσης των επιβαινόντων από ελικόπτερο Super Puma η οποία ολοκληρώθηκε στις 8.40 ενώ οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σκύρου για προληπτικούς λόγους.


Πηγή: tovima.gr, video: newsit.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com