Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Εντός της ημέρας αναμένεται η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων μετά τη σχετική έγκριση που δόθηκε από το υπουργικό συμβούλιο...

Οπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών η ανακοίνωση για το PSI θα αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο ( www.greekbonds.gr ) εντός των προσεχών ωρών.

Νωρίτερα, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι το νομοθετικό έργο που χρειάζεται για τις προαπαιτούμενες ενέργειες ώστε να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση κινείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Παράλληλα χαρακτήρισε τιτάνιο το έργο προωθεί η κυβέρνηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες που αφορούν έκδοση εγκυκλίων ή υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι την επόμενη Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.

Οι εκκρεμότητες αυτές, όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδήμος, αφορούν την οριστικοποίηση θεμάτων για τους όρους και τη διαδικασία του PSI, αλλά και για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων. Αφορούν επίσης ζητήματα των υπουργείων Εργασίας και Υγείας που πρέπει να είναι έτοιμα, ώστε την επομένη εβδομάδα στην Σύνοδο Κορυφής ο ίδιος και στο Εurogroup ο υπουργός Οικονομικών να τις παρουσιάσουν στους Ευρωπαίους εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε γνωστό, προγραμματίζεται νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του, στο διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης για την τροπολογία περί της ΕΛΣΤΑΤ και πιο συγκεκριμένα για το μνημόνιο με τους νέους κανόνες λειτουργίας που αφορά όλες τις χώρες της Ε.Ε. Επί τάπητος τέθηκε ακόμη και μία άλλη τροπολογία που αφορά στην νομοθέτηση των όσων συμφωνήθηκαν στο Μνημόνιο για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ακόμη στα μέλη της κυβέρνησης ότι σε επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου πρόκειται να εισηγηθεί την διευθέτηση που έγινε με την γερμανική εταιρεία Siemens

Τροπολογία για να μην επηρεαστούν συντάξεις-επιδόματα από τη μείωση του κατώτατου μισθού

Τροπολογία με την οποία θα αποσυνδέονται τα επιδόματα και οι συντάξεις από τη μείωση του κατώτατου μισθού, που θεσπίστηκε κατ' απαίτηση της τρόικας και θα εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου, κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας, μετά από σχετική έγκριση που δόθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

Η τροπολογία εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο μετά από σχετική ενημέρωση που έγινε στα μέλη του από τον κ. Κουτρουμάνη.

Εξαίρεση από το PSI ζητούν ξένοι μικροεπενδυτές

Εν τω μεταξύ, εξαίρεση από το επικείμενο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων ζητεί ομάδα λόμπι που εκπροσωπεί μερίδα Ευρωπαίων ιδιωτών επενδυτών.

«Πιστεύουμε ότι είναι ιδιαιτέρως άδικο να αντιμετωπίζονται οι ιδιώτες της ΕΕ με τον ίδιο τρόπο με τους θεσμικούς επενδυτές, καθώς οι ιδιώτες της ΕΕ δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις και συχνά οι ζημίες τους δεν εκπίπτουν από τη φορολογία τους, όπως ισχύει για τους θεσμικούς επενδυτές», αναφέρει ο Guillame Prache, γενικός γραμματέας της Euroshareholders, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί περίπου 30 εθνικούς ομίλους μετόχων, σε επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Η Euroshareholders σας ζητά να εξαιρέσετε τους ιδιώτες ομολογιούχους από την εξαναγκαστική συμμετοχή στο κούρεμα, ή τουλάχιστον να διασφαλίσετε ότι οι ιδιώτες επενδυτές της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν τις ζημίες από τους φόρους τους», σημειώνει ο Prache.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού λόμπι μετόχων DSW, το οποίο εκπροσωπείται από την Euroshareholders, περίπου το 1% του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών μικροεπενδυτών. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com