Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ετέθη σήμερα υπό κράτηση με την κατηγορία της «συνέργειας σε μαστροπεία» και «κατάχρηση δημοσίων αγαθών» στην υπόθεση «Κάρλτον», όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Λιλ...

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφθασε νωρίς το πρωί στο τμήμα της γαλλικής χωροφυλακής όπου είχε κλητευθεί και όπου του ανακοινώθηκε από τους ανακριτές της δικαστικής αστυνομίας της Λιλ ότι τίθεται υπό κράτηση.

Η κράτηση του Ντομινίκ Στρος-Καν για «συνέργεια σε μαστροπεία και κατάχρηση δημόσιων αγαθών» στο πλαίσιο της υπόθεσης Κάρλτον, θα πρέπει να παραταθεί, ανέφερε πηγή με πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης.

Ο Στρος-Καν θα ανακριθεί για τα ερωτικά πάρτι στα οποία συμμετείχε, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον, για να προσδιορίσει αν οι γυναίκες που συμμετείχαν στις βραδιές αυτές ήταν πόρνες. Κατά το δικηγόρο του, ο Στρος-Καν δεν είχε λόγους να νομίζει ότι οι γυναίκες ήταν πράγματι πόρνες.

Το τελευταίο από αυτά τα ταξίδια πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Μαΐου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την παραμονή της σύλληψης του DSK για την υπόθεση του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης.

Στην υπόθεση αυτή η καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό κατηγόρησε τον Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση, οι ποινικές διώξεις όμως εγκαταλείφθηκαν από την αμερικανική Δικαιοσύνη.

Ο Στρος-Καν θα αφεθεί ελεύθερος πιθανόν την Πέμπτη, κατά σύμπτωση την ίδια ημέρα που θα επισκέπτεται τη Λιλ ο Νικολά Σαρκοζί στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του.

Το σκάνδαλο στοίχισε τη θέση του Στρος-Καν στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και έβαλε πρόωρο τέλος στις φιλοδοξίες του για την προεδρία της Γαλλίας με τους Σοσιαλιστές. Αν και δεν είχε εκφράσει ανοιχτά τις προθέσεις του, ο Στρος-Καν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να κερδίσει τον Νικολά Σαρκοζί. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com