Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΤΡΑ - ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στην πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, που καταστράφηκαν από τους βανδαλισμούς και τους εμπρησμούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της περασμένης Κυριακής προσανατολίζεται Δήμος Αθηναίων. Επίσης, θα υπάρξει μείωση (εξετάζεται το ποσοστό της) των δημοτικών τελών και στα υπόλοιπα καταστήματα στους δρόμους οι οποίοι γίνονται κάθε φορά «θέατρο επεισοδίων» - πλατεία Συντάγματος, οδό Αθηνάς έως Ευρυπίδου, οδός Ερμού, οδός Αιόλου, οδός Σταδίου, οδός Πανεπιστημίου, πλατεία Κοραή...

Ηδη, κατά την συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Θ. Πάγκαλου , αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις αυτές, εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, η κυρία Σουλτάνα Σπυροπούλου, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Αναπληρώτρια Δημάρχου και η κυρία Νέλλη Παπαχελά, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ανάπτυξης, και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης και οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο θα εξισορροπηθεί η μείωση των εσόδων του Δήμου από αυτές τις πρωτοβουλίες.

Όπως επεσήμανε η κυρία Παπαχελά στο «Βήμα» «θα προχωρήσουμε στην πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τα καταστήματα, που υπέστησαν καταστροφές ενώ εξετάζουμε το ποσοστό μείωσης στα δημοτικά τέλη για τα υπόλοιπα καταστήματα που δεν καταστράφηκαν αλλά πλήττονται οικονομικά λόγω της κατάστασης που επικρατεί μετά επεισόδια». Η μείωση δημοτικών τελών, όπως σημειώνει, «θα γίνει στα καταστήματα που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, στην οδό Αθηνάς έως Ευρυπίδου, στην οδό Ερμού και Αιόλου , στην Σταδίου, στην οδό Πανεπιστημίου, στην πλατεία Κοραή. Κι αυτό σε προσπάθεια του Δήμου να ελαφρύνει τους επιχειρηματίες της περιοχής».

Επίσης, η κυρία Παπαχελά τονίζει ότι ο Δήμος ζήτησε από την κυβέρνηση να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότησή του για να αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα μάρμαρα και άλλα δομικά στοιχεία στην πλατεία Συντάγματος, με ειδικά υλικά (συνθετικά), τα οποία ούτε εύκολα καταστρέφονται ούτε εύκολα χρησιμοποιούνται σαν... υλικά οδομαχιών. Παράλληλα, ο δήμος επιδιώκει να επεκτείνει στο Σύνταγμα το σύστημα υπογειοποίησης κάδων καθαριότητας, το οποίο ήδη λειτουργεί σε άλλες γειτονιές της Αθήνας.

Κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής για τα επεισόδια στο κέντρο, οι κυρίες Σπυροπούλου και Παπαχελά, έθεσαν ως αίτημα στην κυβέρνηση να εξετασθεί η δυνατότητα αναστολής εξώσεων και η σύσταση ενός είδους ενοικιοστασίου (να μην γίνεται αύξηση μισθώματος κ.ά.) στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com