Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

«Οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός της Ευρώπης». Η παραδοχή αυτή είναι πλέον παγκοσμίως γνωστή, καθώς όπως φαινόταν σε μία από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του κόσμου, το BBC, το βράδυ της Κυριακής το σχετικό άρθρο είχε φτάσει αισίως στη δεύτερη θέση της αναγνωσιμότητας...

Χιλιάδες ήταν οι αναγνώστες που έσπευσαν να διαβάσουν το άρθρο, ενώ τα σχόλια ξεπερνούσαν τα 400.

Κάποιοι αναγνώστες μάλιστα αναγνώριζαν ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι αυτός που ευθύνεται για την κρίση χρέους, αλλά τα «μεγάλα συμφέροντα».

Το άρθρο παρουσίαζε έρευνα του ΟΟΣΑ, στην οποία -σύμφωνα με τα στατιστικά- οι Έλληνες μόνο τεμπέληδες δεν είναι (όπως έχει επικρατήσει βάσει των στερεότυπων που διακινεί ο λαϊκός γερμανικός Τύπος), αλλά στην πραγματικότητα εργάζονται κατά 40% περισσότερο από του Γερμανούς.

Ένας μέσος έλληνας εργάτης δουλεύει 2.017 ώρες κατά μέσο όρο ετησίως, ενώ ένας Γερμανός δουλεύει περίπου 1,408 ώρες.

Η Ελλάδα έρχεται δεύτερη στη λίστα με τις περισσότερες εργατοώρες, αμέσως μετά τη Νότιο Κορέα, ενώ τελευταία στη λίστα έρχεται η Ολλανδία με περισσότερες από 1.300 ώρες.

Βέβαια, αυτό θα μπορούσε, εν μέρει, να εξηγηθεί, καθώς οι Έλληνες δικαιούνται λιγότερες διακοπές, άδειες ασθενείας και μητρότητας.

Επίσης, η οικονομία της Ελλάδας φιλοξενεί πολλούς μικροεπιχειρηματίες και αγρότες που δουλεύουν σε δικά τους μαγαζιά και χωράφια πολλές ώρες.

Επιπλέον, στη Γερμανία υπάρχουν περισσότεροι εργάτες μερικής απασχόλησης απ’ ό,τι στην Ελλάδα, αλλά ακόμα και αν υπολογίζεις μόνο τους εργαζόμενους πλήρους ωραρίου, πάλι οι Έλληνες δουλεύουν 10% περισσότερο!

Ο αντίλογος για τη Γερμανία έρχεται όταν η έρευνα παρουσιάζει τη λίστα με την αποδοτικότητα, όπου φαίνεται ότι ο μέσος Γερμανός είναι πιο αποδοτικός από τον μέσο έλληνα εργαζόμενο. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com