Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ

Νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ενόψει της ψήφισης στη Βουλή - με τη διαδικασία του κατεπείγοντος - του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Συγκέντρωση πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι», όπως επίσης και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος...

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 20 προσαγωγές και δύο συλλήψεις, μία για κατοχή φυσιγγίων και μία για μικροποσότητα ναρκωτικών).

Νωρίτερα, η Αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο έναν νεαρό στα Προπύλαια. Εκείνος τους ξέφυγε, αφήνοντας, όμως, πίσω του την ταυτότητά του και ένα σακίδιο το οποίο περιείχε μία βόμβα μολότοφ.

«Η κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, οι νέες περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, η κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, όπως ο ΟΕΚ, η Εργατική Εστία, οι νέες απολύσεις από το Δημόσιο αποτελούν τα νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία βιάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση προκειμένου να γίνει αρεστή στην τρόικα και στους δανειστές» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, όπως επίσης και στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στην Ομόνοια βρέθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε: «Η κυβέρνηση κουρεύει κυριολεκτικά και κοροϊδεύει το λαό, ασύστολα και ξεδιάντροπα. Ο λαός δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να την χρεοκοπήσει εντελώς. Να τους ανατρέψει. Μπορεί ο λαός να νικήσει αρκεί να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη και ακατάβλητη δύναμή του».

Κινητοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

Εν τω μεταξύ, τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία (εκτός από το ΙΚΑ), τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, αλλά και στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους δύο οργανισμούς και να μειώσει κατά 30% το προσωπικό του νέου φορέα των επικουρικών Ταμείων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων σε ΟΕΕ και ΟΕΚ, και υποστηρίζει ότι η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και οι ανατροπές στον τομέα της Επικουρικής Ασφάλισης αποτελούν το πρώτο βήμα για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και των βασικών κοινωνικών αγαθών. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com