Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ

Στην αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20% και στην ενοποίηση των φόρων κατοχής στα ακίνητα φαίνεται να συγκλίνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο πλαίσιο του διαλόγου για την αναμόρφωση του Φορολογικού την ώρα που διαπιστώνονται δυσκολίες στη δημιουργία τράπεζας πληροφοριών με τις αγοραίες τιμές ακινήτων που θα αντικαταστήσουν τις αντικειμενικές...

Χθες, στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε μια ακόμα σύσκεψη για την αναμόρφωση του Φορολογικού, στην οποία μετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης, ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χ. Θεοχάρης και οι βουλευτές της ΝΔ Ι. Βρούτσης και του ΛΑΟΣ M. Ντουκάκης.

Συζητήθηκαν, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις, οι τομείς φορολογίας των επιχειρήσεων, ενοποίησης των φόρων κατοχής στα ακίνητα, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια. Στον τρόπο φορολόγησης των ενοικίων φαίνεται να κερδίζει έδαφος η επιβολή συντελεστή 20%. Σήμερα τα ενοίκια προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα και φορολογούνται με βάση την κλίμακα με το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ. Επιπλέον, επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος 1,5% για κατοικίες μέχρι 300 τ.μ. και 3% για κατοικίες επιφάνειας άνω των 300 τ.μ.
Κατά τα λοιπά:

- Φόροι ακινήτων: Το νέο Μνημόνιο αναφέρει την προοπτική ενοποίησης των φόρων κατοχής, δηλαδή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Παρ' ότι αποφάσεις ακόμα δεν υπάρχουν, συμφωνήθηκε ότι ο νέος φόρος δεν μπορεί να αποδώσει έσοδα κάτω από 1,7 δισ. ευρώ που προβλέπονται μόνο από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

- Αντικειμενικές: Διαπιστώθηκαν τεχνικές δυσκολίες αλλά προχωρά το σχέδιο για δημιουργία τράπεζας πληροφοριών με όλες τις αγοραίες τιμές ακινήτων οι οποίες θα υποκαταστήσουν τις αντικειμενικές.

- Φόροι επιχειρήσεων: Σήμερα ο συντελεστής διαμορφώνεται στο 20% και η ΝΔ έχει προτείνει μείωση στο 15%. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει τοποθετηθεί ενώ η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι δεν είναι η ώρα για μειώσεις συντελεστών.

Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν ώστε να καταρτιστεί το συντομότερο ένα κείμενο ενιαίων θέσεων που θα αποτελέσει τη βάση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com