Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ

Τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού έδωσαν από κοινού στη δημοσιότητα λίστα με φωτογραφίες και περιγραφές των 77 αρχαίων αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από τις προθήκες του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία...

Σε ό,τι αφορά, την εξέλιξη των ερευνών της Αστυνομίας, έχουν ήδη μεταφερθεί στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα, όλα τα στοιχεία που συνέλεξε το κλιμάκιο των αστυνομικών, τόσο μέσα από το μουσείο, όσο και από τους εξωτερικούς χώρους. Μέσα από την αναλυτική έρευνα οι αστυνομικοί ελπίζουν να βρουν κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια, εκτός από τα στοιχεία, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους αρκετά δακτυλικά αποτυπώματα από την είσοδο, αλλά και τους χώρους του Μουσείου, ενώ αναμένεται η αναλυτική εξέταση του οπτικού υλικό που υπάρχει, τόσο από την ημέρα της ληστείας, όσο και από προηγούμενες ημέρες.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες δεν αποκλείεται να ερεύνησαν την περιοχή αλλά και το Μουσείο πριν να αποφασίσουν να κάνουν τη ληστεία.

Πάντως, αν και αποχώρησε το κλιμάκιο των αστυνομικών που είχε μεταβεί στην Ολυμπία από την Αθήνα, αστυνομικοί από τη Διεύθυνση της Ηλείας συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή κυρίως για πιθανό εντοπισμό του οχήματος με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, αλλά και κάποιου άλλου σημαντικού στοιχείου, που δεν είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί δεν αποκλείεται να λάβουν και άλλες καταθέσεις από κατοίκους, οι οποίες ενδεχομένως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Επικήρυξη των δραστών ζητά ο περιφερειάρχης

Την επικήρυξη των δραστών της ένοπλης ληστείας, που έγινε στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης στον υπουργό, «ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών αποτελεί ζήτημα τιμής αλλά και αξιοπρέπειας για την πατρίδα μας που βρέθηκε εκ νέου στο μέσο μιας παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας» ενώ, όπως πρόσθεσε, «η γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης και η επιστροφή των αρχαίων, που εκλάπησαν, στον φυσικό τους χώρο αποτελεί και ιερή υποχρέωση απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά».

Ο Απόστολος Κατσιφάρας συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι στη διάθεση του υπουργείου για κάθε πιθανή βοήθεια που θα της ζητηθεί στο πλαίσιο των ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε για την υπόθεση μπορούν να επικοινωνούν:

Στον αριθμό 11012 της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση

Στον αριθμό 210 647 6188 του Τμήματος Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που λειτουργεί από τις ώρες 08.00 έως 23.00 κάθε μέρα.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: financialpolice@hellenicpolice.gr
Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com