Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ... 80 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Μια πρωτότυπη εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας, με τίτλο “Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη”, θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή 80 βιβλιοθηκών - δημόσιων και δημοτικών...

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιεί η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Future Library: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων”, και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Αυγούστου.

Σε αυτούς τους δύο μήνες, η καλοκαιρινή εκστρατεία των βιβλιοθηκών θα διασχίσει όλη τη χώρα. Θα περάσει από μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Καβάλα αλλά και μικρότερες, καθώς και νησιά, μεταξύ των οποίων η Κρήτη, η Πάρος, η Χίος και άλλα, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει πολιτισμικές διαδρομές, δίκτυα και δεσμούς.

Σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα το ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου, επελέγησαν 100 άτομα από τις βιβλιοθήκες της χώρας, τα οποία θα συμμετάσχουν στις 14, 15 και 16 Μαρτίου σε ένα βιωματικό εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στη δημόσια βιβλιοθήκη της Βέροιας, η οποία είναι βραβευμένη από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

«Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε γκρουπ των 14 ατόμων και θα παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα οδηγήσουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σε κάθε περιοχή της εκστρατείας» δήλωσε ο διευθυντής της δημόσιας βιβλιοθήκης Βέροιας Ιωάννης Τροχόπουλος.

Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, αλλά στοχεύουν και στην εμπλοκή γονέων και ενηλίκων, έτσι ώστε να “ζωντανέψουν” οι βιβλιοθήκες και να αποτελέσουν σημεία αναφοράς στον τόπο τους.

Οι δράσεις θα αφορούν διάφορους τομείς: εικαστικά, θέατρο, περιπάτους μέσα στην πόλη, εργαστήρια, αναγνώσεις και αφηγήσεις.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Furute Library” ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και οραματίζεται να φέρει τις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας στην “καρδιά” των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com