Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΑΝΑΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ 17,5... ΩΡΩΝ!

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι έγινε ο μικρότερος ασθενής στον κόσμο που υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, καθώς οι γιατροί την χειρούργησαν μόλις 17,5 ώρες μετά τη γέννησή της...

Η μικρούλα Τζάσμιν Καρ είχε μόλις 15% πιθανότητες να επιβιώσει, καθώς έπασχε από σύνδρομο υποπλαστικής αριστερής καρδιάς - μία συγγενή ανωμαλία που δεν επέτρεψε στην αριστερή πλευρά της καρδιάς της να αναπτυχθεί πλήρως.

Η εγχείρηση όμως πέτυχε και το μωράκι βγήκε πλέον από τη μονάδα αυξημένης φροντίδας. Ωστόσο, θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμα στο νοσοκομείο – οι γιατροί υπολογίζουν ότι αν όλα πάνε καλά, θα μπορέσει να πάει για πρώτη φορά στο σπίτι της τον Απρίλιο.

Όπως δήλωσαν στον βρετανικό Τύπο οι γονείς της, Τζο και Τζέιμς Καρ, η Τζο διήνυε την 20η εβδομάδα της κυήσεως όταν ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της κόρης τους.

Οι επιλογές που έδωσαν στο νεαρό ζευγάρι οι γιατροί ήταν τρεις: να διακόψουν την κύηση, να αφήσουν να γεννηθεί το μωρό και να μην κάνουν τίποτα οπότε ο θάνατός του ήταν σχεδόν βέβαιος ή να συναινέσουν να χειρουργηθεί αμέσως μόλις γεννηθεί.

«Δεν το σκεφτήκαμε καθόλου: θα κάναμε την εγχείρηση», είπε η 27χρονη μητέρα. «Το να σου λένε ότι το μωρό σου είναι καταδικασμένο είναι ό,τι το χειρότερο για μία μητέρα. Χάρη όμως στην εκπληκτική εγχείρηση που έκανε, έχει πλέον μέλλον».

Η Τζάσμιν, που είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας, γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν η μητέρα της βρισκόταν στην 37η εβδομάδα της κυήσεως. Οι γονείς της είχαν στη διάθεσή τους μόλις 10 λεπτά για να την δουν – αμέσως μετά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Freeman του Νιούκασλ για να χειρουργηθεί.

Την επέμβαση, που διήρκησε 11 ώρες, πραγματοποίησε ιατρική ομάδα υπό τον δρα Asif Hasan. Την επόμενη μέρα, η Τζάσμιν έπαθε ανακοπή καρδιάς, αλλά οι γιατροί την επανέφεραν.

Το μωράκι πέρασε τους τρεις επόμενους μήνες στην εντατική, ενώ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα μεταφέρθηκε σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Την περασμένη Δευτέρα χειρουργήθηκε για δεύτερη φορά, για να διευρυνθεί μία από τις αρτηρίες της καρδιάς της και πλέον οι γιατροί αισιοδοξούν ότι θα αναρρώσει πλήρως.Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com