Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ YAHOO JERRY YANG

Ο συνιδρυτής της Yahoo Jerry Yang αποχώρησε από την εταιρεία που δημιούργησε ο ίδιος το 1995 μαζί με τον David Filo...

Η απότομη αποχώρηση του Yang από τη Yahoo έρχεται δύο εβδομάδες μετά την πρόσληψη του Scott Thompson ως νέο Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας και ύστερα από την αυξανόμενη κριτική εις βάρους του, όσον αφορά προηγούμενους χειρισμούς σε υποθέσεις σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της Yahoo από τη Microsoft. Αναλυτές αναφέρουν ότι μετά την αποχώρηση του Yang μπορούν να επιταχυνθούν οι συζητήσεις εξαγοράς συγκεκριμένων τμημάτων της.

Τη χρονιά του 2008, όταν ο Jerry Yang επιτελούσε τα καθήκοντα του Διευθύνοντα Συμβούλου της Yahoo, ο ίδιος είχε απορρίψει μια πρόταση εξαγοράς από τη Microsoft έναντι $44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έκτοτε η τιμή της μετοχής της πήρε τον κατήφορο λόγω της οικονομικής κρίσης, με την τελευταία εκτίμηση να κοστολογεί την εταιρεία στα $20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόσφατα ο Yang μαζί με τον Πρόεδρο της Yahoo Roy Bostock, είχαν υποστεί την οργή ορισμένων μεγαλομετόχων της εταιρείας για τον χειρισμό τους σχετικά με τη στρατηγική αναθεώρηση που ακολουθούσε η Yahoo. Μερικές από τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν περιλάμβαναν ορισμένες σκέψεις για τις πιθανότητες πώλησης της εταιρείας, ιδιωτικοποίησής της ή ακόμη και τη διάλυσή της. Πηγή: insomnia.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com