Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ TWITTER…

Χθες Δευτέρα, Αμερικάνικες αρχές αρνήθηκαν την είσοδο σε δύο Βρετανούς τουρίστες και τους έστειλαν πίσω στη χώρα τους, επειδή ένας από αυτούς τουίταρε -σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις- ότι θα "ξεθάψει τη Μέριλυν Μονρόε" και "ότι θα καταστρέψει την Αμερική". (Στη Βρετανική αργκό, το ρήμα destroy (καταστρέφω) χρησιμοποιείται και αντί του ρήματος "partying")...

Πράκτορες του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας συνέλαβαν τους Leigh Van Bryan και Emily Blunting με το που πάτησαν το πόδι τους στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, τους κράτησαν μια μέρα, τους ανέκριναν και μετά τους έστειλαν πίσω στη χώρα τους.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε το περιστατικό δηλώνοντας στους New York Times: "Βασιζόμενοι σε πληροφορίες από τη γραμμή πληροφοριών του αεροδρομίου LAX, πράκτορές μας διεξήγαγαν μια δεύτερη συνέντευξη με τα δύο άτομα που παρουσιάζονταν για να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης και τα δύο άτομα δεν μπορούσαν να κερδίσουν το δικαίωμα εισόδου στις ΗΠΑ και στάλθηκαν πίσω στη χώρα διαμονής τους.

Το ανακοινωθέν του Υπουργείου δεν αναφέρει το συγκεκριμένο λόγο που αρνήθηκε την είσοδο στο ζευγάρι, αλλά παραθέτει κάποιους ενδεικτικούς: "έλλειψη νομίμων εγγράφων, λόγοι εθνικής ασφαλείας, απαγορευμένες δραστηριότητες ή πρόθεση, κ.ά." Ο κ. Bryan από την άλλη, σε συνέντευξη του στη Βρετανική Daily Mail φάνηκε πεπεισμένος ότι τα tweets του ήταν ο μόνος λόγος για όλη τη φασαρία. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους πράκτορες σε μια στιγμή του είπε "Πραγματικά την πάτησες με αυτό το tweet, αγοράκι", χρησιμοποιώντας μια πιο άσχημη έκφραση αντί του "την πάτησες".

Το όλο περιστατικό αποδεικνύει τη σπουδή των αμερικανικών αρχών ασφαλείας να ασχοληθούν και να αναζητήσουν τυχόν απειλές στα social media. Το FBI μάλιστα το περασμένο μήνα ζήτησε τη βοήθεια προγραμματιστών για μια εφαρμογή που θα παρακολουθεί πληροφορίες που διοχετεύονται σε διάφορα δημόσια site και forum. Ας ευχηθούμε να αποκτήσουν και λίγο χιούμορ. Πηγή: lifo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com