Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ S&P ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Η οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's στο Μιλάνο. Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η έφοδος διατάχθηκε από την εισαγγελία του Τράνι, της περιφέρειας Απουλία, που βρίσκεται στην Κάτω Ιταλία...

Η ιταλική δικαιοσύνη θέλει να εξακριβώσει αν ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης επεχείρησε να χειραγωγήσει την αγορά, με "ανακριβείς, αναληθείς ή αβάσιμες κρίσεις που αφορούν την αξιοπιστία του οικονομικού και τραπεζικού συστήματος της χώρας".

Η έρευνα των εισαγγελέων του Τράνι ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τον δικαστικό χώρο, της δόθηκε νέα ώθηση μετά την πρωτοβουλία του Standard & Poor's να υποβαθμίσει πριν από μία εβδομάδα την πιστοληπτική ικανότητα σειράς ευρωπαϊκών χωρών.

Οι δικαστικοί της Απουλίας θέλουν να ελέγξουν που βασίστηκε ο οίκος αξιολόγησης, όταν, ήδη, τον Μάιο του 2010 αποφάνθηκε ότι "το ιταλικό τραπεζικό σύστημα, λόγω των συνεπειών της ελληνικής κρίσης, είναι από τα πιο επισφαλή στην Ευρώπη".

Δύο ενώσεις καταναλωτών, τέλος, κατήγγειλαν στην δικαιοσύνη τον αμερικανικό αυτό οίκο για τις εκθέσεις του περασμένου Ιουλίου, με τις οποίες κατέκρινε μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, επηρεάζοντας αρνητικά τις συναλλαγές στα χρηματιστήρια.

Στα πλαίσια της έρευνας, κλήθηκαν να καταθέσουν, ως απλοί μάρτυρες, ο πρώην υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com