Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΘΟΥΣ PIP

Για ακούσιες βλάβες κατηγορείται ο ιδιοκτήτης της γαλλικής εταιρείας εμφυτευμάτων στήθους, Poly Implant Prothese (PIP), ο οποίος συνελήφθη στη νότια Γαλλία την Πέμπτη...

Ο 72χρονος Ζαν-Κλοντ Μας συνελήφθη νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην κατοικία της συντρόφου του στη Βαρ και αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε εγγύηση 100.000 ευρώ.

«Δεν είναι καλά, είναι κουρασμένος και περιμένει τον γιατρό του» δήλωσε ο δικηγόρος του, Ιβ Χαντάντ, στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος «απάντησε σε εκατοντάδες ερωτήσεις», ήταν «ιδιαιτέρως συνεργάσιμος» και υποστήριξε ότι «ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν».

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τις γυναίκες που έχουν τα εμφυτεύματα σιλικόνης της εταιρείας, δήλωσε ότι η σύλληψη του 72χρονου άνδρα προκαλεί «ανακούφιση».

«Αργησε, αλλά τουλάχιστον έγινε» είπε ο Φιλίπ Κορτουά, τονίζοντας ότι ο ιδρυτής της εταιρείας έχει τεθεί υπό δικαστική επιτήρηση.

Περισσότερες από 400.000 γυναίκες σε 65 χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) πιστεύεται ότι έχουν υποβληθεί σε επέμβαση κατά την οποία τοποθετήθηκαν τα επικίνδυνα εμφυτεύματα.

Ο Ζαν-Κλοντ Μας, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο ενός παγκόσμιου σκανδάλου υγείας, έχει παραδεχθεί ότι χρησιμοποίησε μη εγκεκριμένη σιλικόνη, την οποία παρ' όλα αυτά θεωρεί μη τοξική. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com