Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

ΣΤOΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ

Κομμάτια του ρωσικού διαστημικού οχήματος Phobos-Grunt έπεσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό στις 17:45 GMT, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας...

"Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας (...), η πτώση των θραυσμάτων του διαστημικού οχήματος Phobos-Grunt πρέπει να έγινε στις 17:45 GMT στον Ειρηνικό Ωκεανό", δήλωσε ο συνταγματάρχης Βάλερι Ζολοτούχιν σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Οι διαστημικές υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας έλεγχαν την τελευταία φάση της εξόδου του από την τροχιά.

"Αυτό βοήθησε να προβλεφθεί με μεγάλη πιθανότητα ο τόπος και η ώρα της πτώσης του διαστημικού οχήματος", δήλωσε ο συνταγματάρχης Ζολοτούχιν.

Το Itar-Tass επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας μετέδωσε ότι τα θραύσματα έπεσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό 1250 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού Ουέλινγκτον.

Το Phobos-Grunt, που εκτοξεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου, επρόκειτο να κατευθυνθεί προς τον Φόβο, δορυφόρο του πλανήτη Άρη, και να φέρει πίσω δείγματα από το έδαφός του, δεν μπόρεσε όμως να ξεφύγει από την έλξη της Γης.

Αυτό το διαστημικό όχημα που κόστισε 165 εκατ. δολάρια επρόκειτο να σηματοδοτήσει την επιστροφή της Ρωσίας στην εξερεύνηση του διαστήματος, που είχε εγκαταλειφθεί μετά την αποτυχία το Νοέμβριο του 1996 του οχήματος Mars 96, το οποίο είχε καταπέσει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com