Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ CONCORDIA ΑΓΝΟΗΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ

Η μαγνητοφωνημένη οργισμένη αντιπαράθεση της Ιταλικής ακτοφυλακής και του καπετάνιου του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου, Κόστα Κονκόρντια, αποκαλύπτει ότι ο καπετάνιος αγνόησε εντολή να επιστρέψει στο πλοίο...

Ο αξιωματικός της Ακτοφυλακής, Γκρέγκορυ Ντε Φάλκο, διέταξε τον Καπετάνιο Φραντσέσκο Σκετίνο, να χρησιμοποιήσει την σκάλα για να ανέβει στο πλοίο που είχε βάλει νερά και έγερνε, για να δει πόσοι βρίσκονταν ακόμα εκεί.

Αλλά ο Σκετίνο απάντησε ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά, λέγοντας ότι επικρατεί σκοτάδι στο πλοίο και ότι συντονίζει τη διάσωση από μια σωστική λέμβο. Έξαλλος ο αξιωματικός της Ακτοφυλακής ούρλιαξε ότι αυτός είναι τώρα επικεφαλής της σωστικής προσπάθειας και διέταξε τον Σκετίνο να επιστρέψει στο πλοίο, προειδοποιώντας τον ότι «θα πληρώσει για τις ενέργειές του».

Δικαστής διέταξε την αποφυλάκιση του Σκετίνο την Τρίτη και τον έθεσε σε κατ’ οίκο περιορισμό. Ο Σκετίνο κατηγορείται για ανθρωποκτονία και εγκατάλειψη του κρουαζιερόπλοιου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία διάσωσης των επιβατών.

Οι δύτες που έχουν αναλάβει δράση για τον εντοπισμό επιζώντων στο μισοβυθισμένο Κόστα Κονκόρδια, σταμάτησαν προσωρινά τις εργασίες τους καθώς τοποθετημένοι αισθητήρες στο σκάφος έδειξαν ότι έχει μετατοπιστεί κατά μερικά εκατοστά δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης σήμερα το πρωί.

Την Τρίτη, οι δύτες χρησιμοποιώντας εκρηκτικά, κατάφεραν να δημιουργήσουν πέντε τρύπες στο κύτος του σκάφους και έτσι απέκτησαν πρόσβαση στα χαμηλότερα πατώματα του πλοίου όπου και εντόπισαν πέντε πτώματα ανεβάζοντας σε 11 τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών.

Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι το Costa Concordia κινούνταν με 15 κόμβους, όταν χτύπησε στα βράχια την Παρασκευή, και ότι όταν ο καπετάνιος εγκατέλειψε το πλοίο υπήρχαν ακόμα 300 επιβάτες στο κατάστρωμα. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com