Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Πιέσεις ασκούνται από το Μέγαρο Μαξίμου προς τους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο ζήτημα των μειώσεων των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, ενόψει των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα...

Συμφωνα με "Τα Νέα", ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία για τους μισθούς, τότε η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε υπογραφή πράξης νομοθετικού περιεχομένου για το θέμα.

Η ΓΣΕΕ, από την πλευρά της, τονίζει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μειώσεις των αποδοχών και συμφωνεί μόνο σε μείωση του μη μισθολογικού κόστους, προειδοποιώντας για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ανακοίνωσε ότι θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με τις εργοδοτικές οργανώσεις για το εργασιακό, ωστόσο έθεσε ως κόκκινη γραμμή το θέμα των μειώσεων ή το πάγωμα των αμοιβών.

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να στηρίξει την παναττική απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Ιανουαρίου, ενώ ενδέχεται να κηρύξει πανεργατική απεργία στις αρχές Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων πάνω στα θέματα που θέτει η τρόικα αναφορικά με τη μείωση του μισθολογικού κόστους (κατώτατα όρια των μισθών, ο 13ος και ο 14ος μισθός, η μισθολογική ωρίμαση, καθώς και το ύψος των επικουρικών συντάξεων), θεωρείται από την κυβέρνηση προαπαιτούμενο για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Δεν αποκλείεται επίσης να τεθεί το θέμα και σε τυχόν σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com