Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Μια ομάδα πολιτών από εθελοντές καθηγητές μουσικής και όχι μόνο, που μοιράζεται την αγάπη για τη μουσική και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να μεταδώσουν αφιλοκερδώς την τέχνη τους...

Επαναφέροντας στο επίκεντρο τη μάθηση και την προσφορά, οι εθελοντές καθηγητές προσδοκούν να προσφέρουν τη γνώση σε όσους δεν έχουν τα χρήματα να σπουδάσουν μουσική και να αποδείξουν ότι η κρίση δεν λυγίζει την ανθρώπινη αξία και πνευματικότητα.

Μέσω του Κοινωνικού Ωδείου η εθελοντική ομάδα θέλει να κρατήσει ζωντανή τη μουσική παιδεία, που στην Ελλάδα υπό τις παρούσες συνθήκες η κρατική μέριμνα αδυνατεί να προσφέρει.

Ωστόσο, το Κοινωνικό Ωδείο δεν ανταγωνίζεται τα Ωδεία. Υπήρξαν μαθητές τους και σέβονται το έργο τους, όπως διακηρύσσουν. Επιδίωξή του είναι να παράσχει την ευκαιρία σε όσους έχουν τα λιγότερα μέσα και την μεγαλύτερη ανάγκη, να δημιουργήσει μια διέξοδο μέσα από τη μουσική.

"Η αποτελεσματικότερη αντίσταση στην θλιβερή καθημερινότητα είναι η ανύψωση του πνεύματος, η καλλιέργεια και η γνώση. Μπορούμε και οφείλουμε σε αυτή τη σκοτεινή συγκυρία να γίνουμε η νότα που θα μας ταξιδέψει στα όνειρα μας", όπως οραματίζεται το Κοινωνικό Ωδείο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την
ιστοσελίδα της εθελοντικής ομάδας. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com