Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΩΣ "ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ" ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΒΙΛΚΣ

Αθώοι κρίθηκαν από σουηδικό δικαστήριο οι τρεις άνδρες που κατηγορούνταν ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον καλλιτέχνη Λαρς Βιλκς, ο οποίος το 2007 είχε σχεδιάσει τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου, προκαλώντας την κατακραυγή των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο...

Στους Άμπντι Αζίζ Μαχάμουντ, Σάλαρ Σάμι Μαχμούντ και Άμπντι Ουέλι Μοχάμουντ (Σομαλοί με σουηδική υπηκοότητα) επιβλήθηκε μόνο πρόστιμο γιατί παραβίασαν το νόμο περί οπλοφορίας γιατί είχαν στην κατοχή τους ένα μαχαίρι.

Οι τρεις άνδρες είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο καθώς υπήρχαν υπόνοιες πως σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον Βιλκς. Στη δίκη τους, που διεξήχθη στο Γκέτεμποργκ, όλοι τους παραδέχτηκαν ότι γνώριζαν τον καλλιτέχνη αλλά αρνήθηκαν ότι σκόπευαν να τον δολοφονήσουν, μολονότι αποδοκιμάζουν το έργο του.

Αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τους τρεις άνδρες κοντά σε μια γκαλερί που επρόκειτο να φιλοξενήσει μια έκθεση έργων τέχνης, την οποία είχε αναφέρει ο Βιλκς στο ιστολόγιό του. Στην ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης ένας από τους τρεις μπήκε στο χώρο και ρώτησε πού βρισκόταν ο καλλιτέχνης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι μολονότι στις καταθέσεις των κατηγορουμένων για τις κινήσεις τους πριν από τη σύλληψή τους υπήρχαν ανακρίβειες, το κίνητρό τους δεν αποδείχτηκε.

Η εισαγγελέας Ανιέτα Χίλντινγκ Κβάρνστρεμ είχε ζητήσει να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης είπε στους δημοσιογράφους ότι θέλει να διαβάσει πρώτα το σκεπτικό για να κρίνει εάν θα ασκήσει έφεση.

Ο Βιλκς έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του και βρίσκεται υπό την προστασία της αστυνομίας. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com