Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ

Ένας λέκτορας της Οξφόρδης ανακρίνεται από την αστυνομία λόγω των υποψιών ότι δολοφόνησε έναν εξέχοντα καθηγητή αστροφυσικής του πανεπιστημίου...

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πτώμα του καθηγητή Στίβεν Ρόλινς, 50 ετών, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι του δόκτορα Ντεβίντερ Σίβια, 49 ετών, έπειτα από αναφορά ενός γείτονα.

Ο Σίβια, λέκτορας μαθηματικών, συνελήφθη την ίδια νύχτα. Η νεκροτομή που έγινε στη σορό του Ρόλινς δεν οδήγησε σε σαφή συμπεράσματα για τα αίτια του θανάτου του, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία οι δύο επιστήμονες ήταν φίλοι επί σειρά ετών.

"Το κολέγιο Σεν Τζονς είναι σοκαρισμένο και ανάστατο από αυτό το τραγικό γεγονός", ανέφερε ο Μάικλ Σκόλαρ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Σεν Τζονς, όπου διδάσκει ο Σίβια.

Ο Ρόλινς δίδασκε σε μια άλλη σχολή, σε ένα από τα συνολικά 38 κολέγια του πανεπιστημίου, το Σεν Πίτερς.

Δίδασκε Διανυσματική Ανάλυση σε πρωτοετείς και ήταν επικεφαλής του τμήματος αστροφυσικής της Οξφόρδης από το 2006 ως το 2010.

"Ήταν ένας πολύ συμπαθής και θαυμάσιος δάσκαλος και συνάδελφος στο κολέγιο και θα μας λείψει πολύ", ανέφερε ο Μαρκ Ντέιμαζερ, διευθυντής του Σεν Πίτερς, σε ανακοίνωσή του.

Ο Ρόλινς, ο οποίος ήταν παντρεμένος, ανήκε σε μια διεθνή ομάδα που είχε αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκόπιου του κόσμου, του Square Kilometre Array (SKA).

Το ραδιοτηλεσκόπιο αυτό θα δώσει στους αστρονόμους περισσότερη γνώση "για το σχηματισμό και την εξέλιξη των πρώτων άστρων και των γαλαξιών μετά την Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang), το ρόλο του κοσμικού μαγνητισμού, τη φύση της βαρύτητας και πιθανώς τη ζωή πέρα από τη Γη", αναφέρει ο ιστότοπος του SKA. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com