Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΡΚΕΛ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Την ικανοποίησή της για την ταχύτητα με την οποία εφαρμόζει η ιταλική κυβέρνηση τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στο Βερολίνο...

«Βλέπουμε με μεγάλο σεβασμό το πόσο γρήγορα εφαρμόζονται τα μέτρα (στην Ιταλία)», δήλωσε η κ. Μέρκελ. «Όσον αφορά τόσο την ταχύτητα όσο και την ουσία των μέτρων αυτών, πιστεύω... ότι θα ενδυναμώσουν την Ιταλία, θα βελτιώσουν τις οικονομικές της προοπτικές», πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε επίσης ότι συζήτησε με τον κ. Μόντι το ζήτημα της νέας δημοσιονομικής συνθήκης της ΕΕ και παρατήρησε πως έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. «Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε σημαντική πρόοδο ή πολιτική συμφωνία ήδη στις 30 Ιανουαρίου».

Μόντι: Να αναγνωρίσει η ΕΕ τις προσπάθειες της Ιταλίας

Σε συνέντευξή του στο μεταξύ στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιταλία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και να υπολογίσει πως υπάρχει ο κίνδυνος η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να πέσει στα χέρια αντιευρωπαϊστών λαϊκιστών.

Ο Μόντι υπογραμμίζει ότι ζητεί από τους Ιταλούς μεγάλες θυσίες. «Το πρόβλημα είναι όμως ότι παρ΄ όλες αυτές τις θυσίες δεν βλέπουμε παραχωρήσεις από την ΕΕ, όπως για παράδειγμα χαμηλότερα επιτόκια», σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Δεν μπορώ να επιτύχω στην πολιτική μου εάν η πολιτική της ΕΕ δεν αλλάξει. Εάν αυτό δεν συμβεί, η Ιταλία -η οποία ήταν πάντοτε μια χώρα που τασσόταν υπέρ της Ευρώπης- θα μπορούσε να πέσει στα χέρια λαϊκιστών», εκτιμά ο Μόντι.

Τονίζει παράλληλα ότι η γαλλογερμανική συνεργασία είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη της ΕΕ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι δύο χώρες δεν μπορούν να βαδίζουν μόνες, ενώ χαρακτηρίζει την παραβίαση των κανόνων που είχαν θεσπιστεί με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ για το έλλειμμα από τη Γαλλία και τη Γερμανία ως «το χειρότερο λάθος στην ΕΕ τα τελευταία δέκα χρόνια». Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com