Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΗ: ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Με κοινωνικά κριτήρια και από περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ το τετραγωνικό θα ξεκινήσει η ΔΕΗ τις διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων...

Oπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός, δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενώ επανέλαβε ότι οι καταναλωτές με δυσκολία πληρώνουν το τέλος ακινήτων αν και το ποσοστό των ανεξόφλητων λογαριασμών παραμένει στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι κανένας καταναλωτής δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ρεύμα.

Κατά την ομιλία του στο ενεργειακό συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος, ο κ. Ζερβός προειδοποίησε για κίνδυνο κατάρρευσης της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα αν δεν θεσπιστεί μηχανισμός σύνδεσης των τιμών χονδρικής της ενέργειας με τα τιμολόγια λιανικής και εξέφρασε την ελπίδα να μην ισχύουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης.

Οι δύο εταιρείες χρωστούν 67 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και σε περίπτωση κατάρρευσης οι πελάτες τους επιστρέφουν στη ΔΕΗ κάτι που, όπως είπε ο πρόεδρος της επιχείρησης, αν συμβεί θα σημάνει ότι η ΔΕΗ θα ξαναγίνει μονοπώλιο επί ζημία.

Πληροφορίες απο την επιχείρηση ανέφεραν ότι γίνεται προσπάθεια να καταβληθεί ένα μέρος της οφειλής εντός της ημέρας.

Ο κ. Ζερβός παρουσίασε το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα φωτοβολταϊκά σε Μεγαλόπολη και Πτολεμαΐδα (για το οποίο, όπως είπε, η επιλογή στρατηγικού επενδυτή θα γίνει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους) ενώ μελετάται και η κατασκευή νέου έργου αντλησιοταμίευσης ισχύος 800 μεγαβάτ στο Καστράκι. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com