Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΠΤΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Την αναγκαιότητα -στην παρούσα φάση και, αν χρειαστεί, ακόμη και ως τον Οκτώβριο του 2013- παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στον ρόλο του θεματοφύλακα, τονίζουν σε κοινό τους κείμενο, επτά υφυπουργοί της κυβέρνησης προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ...

Το κείμενο που έχει τίτλο «Για την σταθερότητα της πορείας» αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα.

«Ο πρωθυπουργός έχει το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα να προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από την άσκηση των καθηκόντων του, φυσικά και σε ανασχηματισμό» αναφέρεται στο εν λόγω κείμενο.

Προχωρώντας σε μια αποτύπωση της σημερινής κατάστασης της χώρας, οι επτά υφυπουργοί αναφέρουν στο κείμενό τους ότι «το κεντρικό πολιτικό προσωπικό που έχει ιστορικές ευθύνες για την κατάρρευση, ανασκουμπώνεται και ισχυρίζεται ότι έχει ξανά τη λύση στα διογκωμένα προβλήματα που το ίδιο προκάλεσε. Την ίδια στιγμή οι πολίτες, που υφίστανται μεγάλες θυσίες, οι οποίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες, απορημένοι διαπιστώνουν ότι ελάχιστοι ασχολούνται με το μείζον πρόβλημα της χώρας που είναι το έλλειμμα πολιτικής, το έλλειμμα κατεύθυνσης για το αύριο».

Οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, επτά υφυπουργοί της κυβέρνησης, υποστηρίζουν ότι «όποιοι επιμένουν στην επίσπευση οποιουδήποτε είδους εκλογικής διαδικασίας αυτή τη στιγμή, προτάσσουν τις προσωπικές τους αγωνίες και στρατηγικές, πάνω από τα συμφέροντα του τόπου».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ οι υπογράφοντες προτείνουν την έναρξη των διαδικασιών, όπως προβλέπονται από το καταστατικό του Κινήματος, μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ οι υπογράφοντες εκφράζουν την αντίθεσή τους σε «διευθετήσεις οι οποίες ναρκοθετούν το μέλλον της παράταξης» και θεωρούν ως απαραίτητη προϋπόθεση των διαδικασιών «να προηγηθεί ,σε επαρκές χρονικό περιθώριο, ένας ευρύς, ειλικρινής, επώδυνος, δημοκρατικός διάλογος για την πολιτική, την πορεία της χώρας και της Δημοκρατικής Παράταξης».

Το κείμενο υπογράφουν οι Γιάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραΐτης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μανώλης Όθωνας, Γιώργος Πεταλωτής και Φίλιππος Σαχινίδης. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com