Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

Σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο θέλει να μιλήσει ο ακροδεξιός Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που αιματοκύλισε τη Νορβηγία στις 22 Ιουλίου του 2011 στο «όνομα» της σωτηρίας της χώρας και της Ευρώπης από το Ισλάμ...

Μιλώντας στην εφημερίδα Verdens Gang (VG), ο δικηγόρος του Μπρέιβκ, Γκάιρ Λίπσταντ, δήλωσε ότι συνέστησε στον πελάτη του να μην κάνει δηλώσεις στον Τύπο γιατί «δεν είναι φρόνιμο να μιλήσει πριν από τη δίκη», ωστόσο εκείνος επιμένει ότι θα έδινε συνέντευξη σε ένα ξένο κανάλι.

Πολλά νορβηγικά και ξένα μέσα ενημέρωσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια συνέντευξη με τον Μπρέιβικ στη φυλακή της Ίλα, κοντά στο 'Οσλο, όπου κρατείται εν αναμονή της δίκης του, στις 16 Απριλίου.

Η αρχική ψυχιαστρική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 32χρονος Νορβηγός έκρινε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια και δεν είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του. Θα ακολουθήσει και δεύτερη ψυχιατρική εκτίμηση.

Οι δίδυμες επιθέσεις που υπέγραψε ο Νορβηγός στις 22 Ιουλίου του 2001 άφησαν πίσω τους 77 νεκρούς και 155 τραυματίες. Κατά δήλωσή του, το μακελειό ήταν «απαραίτητο» για τη διάσωση της Νορβηγίας και της Ευρώπης από το Ισλάμ.

Την ίδια ημέρα ανάρτησε στο Διαδίκτυο ένα μακροσκελές μανιφέστο, στο οποίο εξέφρασε την εχθρότητά του προς τους μουσουλμάνους.

Ο εφιάλτης της 22ας Ιουλίου άρχισε με το θάνατο οκτώ ανθρώπων στη βομβιστική επίθεση κοντά σε κυβερνητικά γραφεία στο Όσλο για να ακολουθήσει η μαζική δολοφονία στο νησί Ουτόγια.

Ο Μπρέιβικ οδήγησε μέχρι το νησί και άνοιξε αδιακρίτως πυρ, μετατρέποντας σε απέραντη λίμνη αίματος τη θερινή κατασκήνωση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας. Σκότωσε 65 ανθρώπους, τραυμάτισε άλλους 115 και μετά παραδόθηκε. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com