Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Το γεγονός ότι το πρώτο οικονομικό φόρουμ Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) πραγματοποιείται στην Ελλάδα, αποτελεί δέσμευσή μας για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ Σεϊχης Αμντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν...

Ο ίδιος τόνισε πως η υψηλή εκπροσώπηση ο αριθμός συμμετοχής επιχειρηματικών και επενδυτικών φορέων αποτελεί, επίσης, απόδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει.

«Είμαστε εδώ για να τείνουμε χείρα βοηθείας στην ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε, λίγο πριν την υπογραφή μνημονίου κατανόησης από τους προέδρους των επιτροπών κεφαλαιαγοράς των δύο χωρών, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των εργασιών του φόρουμ.

«Μας ενδιαφέρουν όχι μόνον τα τωρινά, αλλά και τα μελλοντικά σας βήματα», προκειμένου να συμβουλεύσουμε τους επιχειρηματίες και επενδυτές, τόνισε.

Τις εργασίες του φόρουμ που πραγματοποιείται στο Λαγονήσι, άνοιξε με την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, κάνοντας λόγο για «στενή σχέση φιλίας και αλληλοεκτίμησης» με τον κ. Ναχιάν. Είναι, είπε, η τρίτη φορά φέτος που βρίσκεται στην Ελλάδα και συνέδεσε την παρουσία του Σεϊχη με τη βροχή στην Αττική, λέγοντας ότι αποτελεί «ευλογία».

«Αδελφή χώρα», χαρακτήρισε την Ελλάδα ο κ. Ναχιάν και ευχήθηκε επιτυχία στην κυβέρνηση.

«Προσβλέπουμε στην ενίσχυση της συνεργασίας των ιδιωτικών τομέων», είπε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι παρά τις δυσκολίες που ζει η Ελλάδα και παρά την κρίση και σε άλλες χώρες, υπάρχουν δυνατότητες που μπορούν να αποδειχθούν πραγματικές ευκαιρίες.

Προέτρεψε δε για μια συνεργασία με αμοιβαίο όφελος, με σκοπό την ευημερία, τη σταθερότητα και την ειρήνη. «Το κράτος μας έχει ζήσει διάφορες επενδυτικές φάσεις, αλλά η πολιτική μας ήταν και παραμένει σταθερή στην αξιοποίηση των εμπειριών που κέρδισε μέχρι σήμερα», σημείωσε.

«Η Ελλάδα είναι συμπαραστάτης των Εμιράτων στις διαπραγματεύσεις για την Ελεύθερη Εμπορική Ζώνη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία νέου επιχειρηματικού πλαισίου, ενώ σκέψεις για την ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού, διατύπωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.

Περί τις 140, ελληνικών συμφερόντων, επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στα Εμιράτα και ειδικότερα στις κατασκευές, τις τηλεπικοινωνίες, το λογισμικό και αλλού, ενώ για το 2012 οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες έχουν σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, συμμετοχή σε 10 διεθνείς εκθέσεις και σε στοχευμένες επιχειρηματικές αποστολές.

Στο οικονομικό φόρουμ του Λαγονησίου, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 60 επιχειρηματικοί και επενδυτικοί φορείς από τα Εμιράτα, από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εξετάζονται επενδύσεις και στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, εξαγωγές και κοινοπραξίες, σε ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενέργεια, τουρισμό, υποδομές, ΑΠΕ, ορυκτά, νέες τεχνολογίες και τρόφιμα.

Το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί στοχευμένες συζητήσεις σε στρογγυλά τραπέζια και το βράδυ, ο κ. Πάγκαλος θα παραθέσει δείπνο, με κύριο ομιλητή τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com