Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό μας έρχονται απο την Αυστρία, οπου οι πολίτες της προτιμούν τη χώρα μας, παρα την κρίση και τα επακόλουθά της...

"Παρά την κρίση, προτιμούμε τους Έλληνες", έχει ως τίτλο σε δημοσίευμα της η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα "Εστεραιχ", στο οποίο προβάλλεται ιδιαίτερα το γεγονός πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι, μετά την Ισπανία, ο δεύτερος αγαπητός τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, των οποίων μάλιστα, όπως επισημαίνει, οι αφίξεις στη χώρα μας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 10%, μέσα στη χρονιά της ελληνικής κρίσης το 2011.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αυστριακοί δεν έλαβαν υπόψη τους την κρίση και δεν άφησαν να επηρεαστούν οι διακοπές τους στην Ελλάδα, ούτε από τους απεργούντες οδηγούς ταξί, ούτε από τα αποκλεισμένα λιμάνια, ούτε και από την καταθλιπτική ατμόσφαιρα.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το ένα τρίτο από τα 5,8 εκατομμύρια των Αυστριακών (σε σύνολο πληθυσμού 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων), που μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2011 έκαναν διακοπές στο εξωτερικό, μετακινήθηκαν αεροπορικά και από αυτούς το 17% είχαν ως προορισμό την Ισπανία, το 12% την Ελλάδα και το 11% την Τουρκία.

Ως καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός , η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων στην αυστριακή τουριστική αγορά - και αυτό, παρά το γεγονός της, για πολλούς μήνες, έντονης αρνητικής ειδησεογραφίας για τη χώρα, σχεδόν στο σύνολο των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης, όπως είχε τονιστεί σε ειδική εκδήλωση-απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, την οποία διοργάνωσε, παραμονές της αλλαγής του έτους, το Γραφείο Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Βιέννη.

Αρκετά αισιόδοξα, για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού κατά την φετινή χρονιά, ήταν και τα μηνύματα που δόθηκαν από τους εκπροσώπους αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπου επισήμαναν τη σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αυστριακή τουριστική αγορά.

Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και στην πρώτη θέση, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού, η δε Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,4 εκατομμύρια κάτοικοι- καταλαμβάνει την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον "πιστοί" επανεπισκέπτες της χώρας μας. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com