Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΝΜΑΡ

Δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι -ανάμεσά τους ηγετικές φυσιογνωμίες της πολιτικής ζωής και του φοιτητικού κινήματος, καθώς και δημοσιογράφοι- απελευθερώθηκαν στη Μιανμάρ. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα στο «άνοιγμα» του καθεστώτος, το μεγαλύτερο ίσως των τελευταίων 50 ετών. Την κίνηση αυτή χαιρέτισε το κόμμα της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι...

Ανάμεσα στους κρατούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι, συμπεριλαμβάνονται ηγετικές φυσιογνωμίες του φοιτητικού κινήματος, σημαίνουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Ένας πρώην πρωθυπουργός που βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, απελευθερώθηκε επίσης.

Την Πέμπτη η κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι συνολικά 651 κρατούμενοι θα απελευθερωθούν, μετά την προεδρική χάρη που τους δόθηκε.

Δεν ανακοινώθηκε πόσοι από αυτούς θα είναι πολιτικοί κρατούμενοι.

Η Νίλαρ Θάιν, μία από τις σημαίνουσες προσωπικότητες του φοιτητικού κινήματος του 1988 επιβεβαίωσε ότι απελευθερώθηκε. Είχε περάσει οκτώ χρόνια στη φυλακή μετά το 1988 και το 2007 είχε καταδικαστεί σε 65 χρόνια φυλάκισης επειδή χρησιμοποιούσε παράνομα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόσθεσε ότι μαζί της απελευθερώθηκαν άλλα δέκα άτομα, αλλά τόνισε ότι άλλα 25 κρατούνται ακόμα.

Το σημαντικότερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ, του οποίου ηγείται η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, χαιρέτησε την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, λέγοντας ότι αποτελεί «θετικό σημάδι» για τη χώρα. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com