Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπει η ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες, ενώ περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται από τη Δευτέρα - με χιόνια ακόμα και στην Αθήνα -, η οποία θα διαρκέσει έως την Πέμπτη...

Την Παρασκευή, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Οι ασθενείς χιονοπτώσεις, ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού στη Θράκη.

Λόγω των καιρικών φαινομένων, που ήταν εντονότερα στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, δεν λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Προβλήματα εντοπίζονται στο ορεινό δίκτυο των νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου, όπου κατά περιπτώσεις χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από Δευτέρα... χιόνια

Από Δευτέρα, αναμένονται χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, πολύ κρύες αέριες μάζες αναμένεται να φτάσουν στη χώρα, προκαλώντας πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, το κύμα χιονιά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα επηρεάσει τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα μέχρι και τον Παρνασσό, την Εύβοια, την Αττική, τη Βοιωτία και τα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου.

Στις περιοχές αυτές ο υδράργυρος θα πέσει πάρα πολύ χαμηλά, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

"Είναι ενδεικτικό ότι την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας οι θερμοκρασίες θα είναι της τάξεως των 3 με 5 C", αναφέρει.

Και προσθέτει: "Από τα έως τώρα δεδομένα προκύπτει ότι νιφάδες χιονιού θα πέσουν σε όλη την Αττική το βράδυ της Δευτέρας, την Τρίτη και την Τετάρτη, με τις χιονοπτώσεις να είναι πυκνότερες στα βόρεια προάστια. Παρ' όλα αυτά, όπως φαίνεται, θα το στρώσει μόνο στα ορεινά, στην Πάρνηθα και την Πεντέλη και ίσως και στα βόρεια". Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com