Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΕΞΕΙ Ο ΔΑΡΒΙΝΟΣ!

Το τελευταίο που περίμενε ο δρ Χάουαρντ Φάλκον-Λάνγκ, παλαιοντολόγος στο Royal Holloway University of London, όταν αποφάσισε να ψάξει μέσα σε ένα παραπεταμένο παλιό ξύλινο γραφείο ξεχασμένο σε κάποια σκοτεινή γωνιά του ιδρύματος, ήταν να ανακαλύψει απολιθώματα που είχε συλλέξει ο Δαρβίνος πριν από 165 χρόνια!...

Κι όμως, το ίδρυμα Βρετανικών Γεωλογικών Ερευνών, έκρυβε έναν άγνωστο θησαυρό, που ήρθε στο φως όταν ο φακός του έπεσε σε μία γυάλινη επιφάνεια, καταχωνιασμένη μέσα στο συρτάρι. Η υπογραφή που διάβασε του έκοψε την ανάσα: C. Darwin Esq.

"Θεέ μου, τι βρήκα!", ήταν η πρώτη του αντίδραση όταν συνειδητοποίησε πόσο σημαντική ήταν η ανακάλυψή του. Τουλάχιστον 314 διαφάνειες δειγμάτων, ανάμεσά τους πολλές που είχαν συλλεχθεί από τον Δαρβίνο αλλά και επιστήμονες του κύκλου του, όπως οι Τζον Χούκερ και του αιδεσιμότατου Τζον Χένσλοου.

Μία από τις διαφάνειες ήταν ένα από τα δείγματα που συλλέχθηκαν από τον Δαρβίνο κατά τη διάρκεια του πενταετούς ταξιδιού του σε εξωτικά μέρη, το οποίο άλλαξε για πάντα τον επιστημονικό προσανατολισμό του. Νεαρός απόφοιτος του Κέιμπριτζ τότε, ο Δαρβίνος αποκόμισε εμεπιρίες που τον οδήγησαν στην αμφισβήτηση των ως τότε κοινώς αποδεκτών απόψεων και έβαλαν τα θεμέλια για τη μετέπειτα έρευνά του στην εξέλιξη των ειδών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αν και η ανακάλυψη έγινε τον Απρίλιο του 2011, η ανακοίνωσή της πραγματοποιήθηκε μόλις τώρα, γιατί όπως δήλωσε ο Δρ Φάλκον-Λάνγκ, ήθελε να μελετήσει την προέλευση των διαφανειών ώστε να είναι απολύτως βέβαιος γι΄ αυτήν.

Από την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, το ενδιαφέρον υλικό θα είναι διαθέσιμο online για το κοινό μέσα από την ιστοσελίδα του μουσείου του ιδρύματος. Πηγή: pyles.tv

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com