Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Tο ελληνικό ζήτημα δεν βρισκόταν επίσημα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, καθώς στην ατζέντα της συνάντησης είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, αλλά ετέθη το θέμα από τέσσερις χώρες, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Βέλγιο να γίνει έκτακτη συζήτηση σήμερα, ώστε να απαντήσει αύριο η ελληνική κυβέρνηση...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος έχει την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί, βάσει αυτών των «κόκκινων γραμμών», ωστόσο εάν οι εταίροι επιμείνουν σε σκληρά και ταπεινωτικά μέτρα, θα πρέπει να διαβουλευθεί εκ νέου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς πριν από την τελική απόφαση.

Στο μεταξύ συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας γευμάτισε με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Ο κ. Παπαδήμος βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα με τις κόκκινες γραμμές που συμφωνήθηκαν την Κυριακή κατά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως βαρύ, μετά και τη γερμανική πρόταση περί επιτροπείας, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για το PSI συνεχίζονται και η τρόικα επιμένει στη σκληρή γραμμή της. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com