Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΝΤΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!

Θέλετε να λάβετε πανεπιστημιακή εκπαίδευση δωρεάν; Εάν στόχος σας είναι η απόκτηση γνώσεων, και όχι πτυχίου, η λύση είναι απλή και βρίσκεται στον υπολογιστή σας. Παρακάτω θα βρείτε πέντε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα παγκοσμίου κύρους, τα οποία προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα για όλους, δωρεάν...

MIT Open Courseware: Είτε σας ενδιαφέρει η μηχανική, η αρχιτεκτονική ή οι τέχνες, οι εκπαιδευτές του MIT είναι μερικά από τα λαμπρότερα μυαλά στον τομέα τους. Η ιστοσελίδα του πανεπιστημίου προσφέρει σημειώσεις διαλέξεων, ηχογραφήσεις, καθώς και βιντεοσκοπημένες διαλέξεις σε οποιονδήποτε διαθέτει υπολογιστή.

Open Yale: Σας συναρπάζουν τα αρχαία ερείπια της Ρώμης; Μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν μία σειρά διαλέξεων του Yale για την ρωμαϊκή αρχιτεκτονική με την καθηγήτρια Diana Kleiner, μαζί με τη δική της συλλογή εικόνων. Η ιστοσελίδα περιέχει επίσης πλήθος μαθημάτων στην Αγγλική Φιλολογία, την Ιστορία της Τέχνης, τη Φιλοσοφία και πολλούς άλλους τομείς.

Harvard Open Learning Initiative: Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Κίνα και την ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της; Πάρτε μαθήματα από τον καθηγητή του Χάρβαρντ Peter K. Bol σε μία σειρά βιντεο-διαλέξεων. Η ιστοσελίδα προσφέρει επίσης μαθήματα σε Μαθηματικά, Αγγλικά, τους Κλασσικούς και την Επιστήμη Υπολογιστών.

Stanford Courses on iTunes U: Εάν θέλετε να λαμβάνετε πανεπιστημιακή εκπαίδευση ενώ κάνετε το πρωινό σας τρέξιμο, μπορείτε να κατεβάστε τα δωρεάν mp3 αρχεία με διαλέξεις και μαθήματα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ από το iTunes. Τα αρχεία μπορούν να αναπαραχθούν σε υπολογιστές και να περαστούν στο iPod σας για εύκολη πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή.

UC Berkeley Webcast: Από τα πρώτα πανεπιστήμια που υιοθέτησαν ένα προσβάσιμο για όλους μοντέλο εκπαίδευσης, το UC Berkeley έχει αρχειοθετήσει διαδικτυακά πολλά από τα μαθήματα του από το 2001. Εκατοντάδες διαλέξεις σε θέματα όπως η Αστρονομία, η Χημεία, η Φιλοσοφία, οι Νομικές Σπουδές είναι διαθέσιμα σε podcast και βίντεο. Παρέχει επίσης βίντεο από διαλέξεις επίτημων επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένης μια εμπνευσμένης ομιλία του Bill Gates για την φιλανθρωπία. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com