Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ «ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΩΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ»

Οι μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου το 2012, μπορούν να ευνοήσουν τη μετάδοση ασθενειών από όλο τον κόσμο, προειδοποιούν ειδικοί της δημόσιας υγείας με σειρά δημοσιεύσεων στo Lancet Infectious Diseases...

Οι μαζικές συναθροίσεις κάθε είδους μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, καθώς και τον κίνδυνο ατυχημάτων, προειδοποιούν οι γιατροί στο ειδικό αφιέρωμα της έγκριτης επιθεώρησης.

Ως παραδείγματα αναφέρουν την επιδημία γρίπης που ξέσπασε στην Αυστραλία κατά τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Νέων το 2008, καθώς και το θάνατο 21 ανθρώπων που ποδοπατήθηκαν στο Love Parade του 2010 στη Γερμανία.

Στη δημοσίευση της ομάδας του, ο Δρ Ιμπραήμ Αμπουμπακάρ, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ίστ Άγγλια, εκτιμά ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών στους Ολυμπιακούς αφορά τόσο τη χώρα που φιλοξενεί τους αγώνες όσο και τις χώρες στις οποίες θα επιστρέψουν αθλητές και επισκέπτες.

Μια άλλη δημοσίευση εκτιμά ότι η εξάπλωση ασθενειών λόγω της αύξησης των αερομεταφορών θα μπορούσε να έχει «δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, την ασφάλεια και την οικονομική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο». Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com