Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, με τον οποίο συζήτησαν, κατά βάση, θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η πορεία του PSI, η εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα κλπ...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γάλλος πρόεδρος ήταν θετικός σχετικά με το PSI και το πώς εξελίσσεται, ενώ προσφέρθηκε να βοηθήσει η γαλλική πλευρά για την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Δεν ήταν το ίδιο θετικός κατά τη συζήτηση της εφαρμογής, από την ελληνική πλευρά, των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαρκοζί κινήθηκε στο κλίμα των δηλώσεων που είχε κάνει νωρίτερα η κ. Μέρκελ, προειδοποιώντας, ουσιαστικά, πως αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις αποφάσεις, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο στήριξης της χώρας.

Νωρίτερα ο κ. Παπαδήμος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζήτησε για περισσότερο από 90 λεπτά, σε μια συζήτηση που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έγινε σε θετικό κλίμα.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ ήταν τα θέματα της ατζέντας της τρόικας (PSI, επικουρικές συντάξεις, μισθολογικό κόστος κλπ) αλλά και το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές, χωρίς, βέβαια, να προσδιοριστεί ημερομηνία.

Κατά τη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για όλα αυτά τα θέματα, χωρίς, πάντως, να υπάρξει συγκεκριμένη κατάληξη. Τόσο ο κ. Παπαδήμος, όσο και ο κ. Σαμαράς, έθεσαν ανοιχτά όλα τα θέματα και εξέθεσαν τις απόψεις τους για τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά του κ. Σαμαρά υπήρξε θετική διάθεση τόσο για τη στήριξη της κυβέρνησης, όσο και για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αυτό το διάστημα.

Σχετικά με τις εκλογές, έγινε αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων της κυβέρνησης, το οποίο, όπως όλα δείχνουν φθάνει μέχρι τα μέσα ή τα τέλη Μαρτίου. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com