Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα για να προμηθευτούν λαχανικά που αποφάσισαν να διανείμουν δωρεάν αγρότες από τη Βοιωτία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσα σε 4 ώρες μοιράστηκαν συνολικά 25 τόνοι λαχανικών, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις και τα σπρωξίματα μεταξύ των πολιτών. Οι αγρότες αποφάσισαν να μοιράσουν δωρεάν τα προϊόντα τους, αντιδρώντας σε αναφορές που μιλούν για επικίνδυνα μέταλλα και άλλες ουσίες στα προϊόντα της περιοχής...

Σκοπός τους είναι να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να ενημερώσουν τους καταναλωτές, ότι τα λαχανικά τους είναι κλάσης Α'. Όπως τόνισαν οι ίδιοι οι παραγωγοί εδώ και ένα χρόνο γίνεται συστηματική προσπάθεια για την υποβάθμιση των προϊόντων τους με επιχείρημα τη μόλυνση του Ασωπού, έτσι θεώρησαν σωστό να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος και να μοιράσουν δωρεάν τα προϊόντα τους.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στη πλατεία για να αποκτήσει λαχανικά όπως καρότα, πατάτες και σπανάκι. «Μοιράζουμε τα προϊόντα μας για να δείξουμε την αλήθεια. Τα προϊόντα μας είναι αγνά και υγιεινά και έχουν δυσφημισθεί χωρίς λόγο. Είναι ασφαλή και μπορούν οι πολίτες να τα τρώνε άφοβα», δηλώνουν οι αγρότες και επικαλούνται την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 11 Φεβρουαρίου του 2001 το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία βεβαιώνει ότι τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας (πατάτες, καρότα, λαχανικά κ.α.), βάσει σχετικών αναλύσεων που έγιναν είναι ασφαλή για κατανάλωση, όπως προβλέπεται στον κανονισμό 1881/2006.

Ο Βασίλης Κατσάρας, παραγωγός από τη Θήβα, δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «μιλούν δήθεν για την ύπαρξη υπολειμμάτων βαρέων μετάλλων και εξασθενούς χρωμίου στα προϊόντα της Θήβας και σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό στην κοινή γνώμη. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν την οικονομική μας καταστροφή για να αναγκαστούμε να πουλήσουμε τα χωράφια μας για ένα κομμάτι ψωμί. Εμείς κοιτάζουμε στα μάτια αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν σήμερα εδώ και τους λέμε ότι η μόνη αλήθεια είναι ότι τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας είναι αγνά και ασφαλή».

Οι πλειοψηφία των πολιτών που βρέθηκε στο Σύνταγμα δήλωσε ότι πήρε τα προϊόντα γιατί ήταν δωρεάν, ενώ ορισμένοι είπαν ότι το έκαναν για να στηρίξουν τα προϊόντα της Θήβας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους αγρότες της περιοχής. Δεν έλειψαν βέβαια και οι περιπτώσεις εκείνων που «στήθηκαν» στην ουρά χωρίς να ξέρουν καν τι γίνεται.

Εκτός από τη δωρεάν διανομή των προϊόντων στο Σύνταγμα, οι παραγωγοί της Βοιωτίας θα μοιράσουν τρόφιμα στην Αρχιεπισκοπή, στο Κέντρο Αστέγων του δήμου Αθηναίων αλλά και σε νοσοκομεία.


Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com