Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ - ΔΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ

Απαγορεύτηκε το πρωί της Τετάρτης ο απόπλους των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ. Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η χιονόπτωση στην Πάρνηθα και την Πεντέλη και το κρύο είναι τσουχτερό...

Το μεσημέρι έκλεισε λόγω της χιονόπτωσης η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ προς Πάρνηθα. Κλειστός είναι, επίσης, ο δρόμος στον Υμηττό προς Καλοπούλα.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το Τατόι προς Αγ.Μερκούριο, Κατσιμίδι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή τάση εξασθένησης από τις βραδινές ώρες.

Με δυσκολία και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία. Συγκεκριμένα, απαιτούνται αλυσίδες από το 1ο έως το 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας- Δερβενίου, από το 1ο έως το 18,5ο χλμ. του δρόμου Γκούρας-Λυκουριάς και από το 1ο έως και το 20ο του δρόμου Γκούρας-Κιάτου.

Κακοκαιρία πλήττει και την ανατολική Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους. Προβλήματα καταγράφονται τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όσο και στην ηλεκτροδότηση.

Από τις 10 το πρωί έχει εκδοθεί απαγορευτικό του απόπλου από τα λιμάνια της Κρήτης.

Οι χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στη συγκοινωνία προς τη Μεσαρά μετά την Αυγενική, προς τα Ανώγεια μετά την Τύλισο και προς το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί.

Την Πέμπτη

Για την Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει πως στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.

Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες αναμένονται νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και στο κεντρικό-νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, παγετός όμως θα σημειωθεί τη νύχτα και τις πρωινές τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com