Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 70α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ

Τα προβλήματα στη υγεία του κράτησαν τον Βρετανό φυσικομαθηματικό και κοσμολόγο Στίβεν Χόκινγκ μακριά από το συμπόσιο για τα 70α γενέθλια του που πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ...

Ο Χόκινγκ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μόλις την Παρασκευή, εξήγησε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, και δεν μπόρεσε να παραστεί. Δεν έγινε γνωστό πότε νοσηλεύτηκε και γιατί.

Ωστόσο, μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα όπου μίλησε για τον εαυτό του, κάλεσε τους ανθρώπους να εξακολουθήσουν να είναι περίεργοι και επανέλαβε την προειδοποίηση του ότι η ανθρωπότητα δεν θα επιβιώσει άλλα 1.000 χρόνια αν δεν αποικήσει το διάστημα.

«Θυμηθείτε να κοιτάζετε ψηλά στα αστέρια και όχι στα πόδια σας. Προσπαθήστε να βγάλετε νόημα από αυτό που βλέπεται και να αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κάνει το σύμπαν να υπάρχει», είπε.

«Αν γνωρίζετε πώς λειτουργεί το σύμπαν, κατά κάποιο τρόπο το ελέγχετε», είπε ακόμη σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Στο ακροατήριο βρίσκονταν εκτός από διακεκριμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και άλλες διασημότητες με την ελπίδα να δουν από κοντά τον τιμώμενο πρόσωπο. Έξω από την αίθουσα περίμεναν πολλοί άλλοι, μεταξύ τους και φοιτητές.

Σε σύντομες ομιλίες τους πανεπιστημιακοί μίλησαν με επαινετικά λόγια για τον επιστήμονα Χόκινγκ και τον άνθρωπο που δεν καταβλήθηκε από τη σοβαρή πάθηση του.

Ο Χόκινγκ, από τα 21 του χρόνια, πάσχει από ανίατη νευρομυική πάθηση (ασθένεια Λου Γκέρινγκ) που σταδιακά τον άφησε παράλυτο, ενώ από το 1985, μετά από εγχείρηση τραχειοτομής, έχασε και τη φωνή του.

Κατάφερε πάντως να διαψεύσει τις προβλέψεις και ζει σχεδόν 50 χρόνια με μία ασθένεια που κατά κανόνα αποδεικνύεται θανατηφόρα μέσα σε λίγα μόνο χρόνια από τη διάγνωση. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com