Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΛΟΝΔΙΝΟ: ΜΟΛΙΣ ΕΠΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 63 ΟΙ ΟΡΟΦΟΙ ΣΤΟΝ PINNACLE ΛΟΓΩ... ΚΡΙΣΗΣ

«Φρένο» στην κατασκευή του υψηλότερου ουρανοξύστη στην Ευρώπη βάζει η οικονομική κρίση που ενσκήπτει (και) στη Βρετανία. Οι εργασίες στον Bishopsgate Tower, γνωστού και ως «The Pinnacle» («Η απότομη βουνοκορφή»), σταμάτησαν εδώ και δυο εβδομάδες, αφού η εταιρεία που το κατασκευάζει διέταξε τους εργάτες να αποχωρήσουν από το εργοτάξιο στο κέντρο του Λονδίνου, έχοντας ολοκληρώσει μόλις τον έβδομο όροφό του...

Το κτίριο, που ανεγειρόταν για λογαριασμό επενδυτών από τη Σαουδική Αραβία και η κατασκευή του θα κόστιζε 1 δισ. ευρώ, θα διέθετε 63 ορόφους και συνολικό ύψος 288 μέτρων, που θα το καθιστούσε το ψηλότερο ουρανοξύστη στην Ευρώπη.

Ομως η ομάδα επενδυτών, η Arab Investments, διέταξε την παύση των εργασιών, αδυνατώντας να βρει ενοίκους που θα πλήρωναν το υπέρογκο χρηματικό ποσό για την ενοικίαση των γραφείων στους ορόφους του. Εκπρόσωπος των αράβων επενδυτών αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω την μελλοντική έκβαση της κατασκευής.

«Επιπλέον, ο ουρανοξύστης συνάντησε δομικές δυσκολίες στην κατασκευή του, λόγω του φουτουριστικού και καινοτόμου του design», σχολίασε ο Τζακ Σίντερς του βρετανικού αρχιτεκτονικού περιοδικού «Construction News», προσθέτοντας πως «το σχήμα και η χωρητικότητα του δεν βολεύει τις μεγάλες εταιρίες του λονδρέζικου Σίτι, που αναζητούν γραφεία να στεγάσουν το προσωπικό τους τα οποία να διαθέτουν μεγαλύτερο χώρο κι απλωσιά» και καταλήγοντας «κανείς δεν μπορεί να μαντέψει ή να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει με τον ουρανοξύστη».

Το Pinnacle απειλούσε την… πρωτοκαθεδρία του «The Shard» ("Το Γυάλινο Θραύσμα"), ενός παρακείμενου ουρανοξύστη με 57 ορόφους, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί, μέσα στη χρονιά αυτή ή στις αρχές του 2013, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στη Ευρώπη με ύψος 310 μέτρα και συνολικά 72 ορόφους. Το κτίριο, που θα στεγάζει γραφεία, εστιατόρια, λίγα διαμερίσματα κι ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, είναι σύλληψης και κατασκευής του Βρετανού Ιρβιν Στέλαρ και του διάσημου ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com