Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

ΣΕΙΣΜΟΣ 4,9 ΡΙΧΤΕΡ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών έσπειρε φόβο την Τετάρτη στη βόρεια Ιταλία, χωρίς να υπάρξουν ωστόσο πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές. Η δόνηση -με εστιακό βάθος 33 χλμ και επίκεντρο κοντά στην Ρέτζιο Εμίλια- έγινε αισθητή από την Τοσκάνη έως τα ιταλοαυστριακά σύνορα...

Σύμφωνα με την ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Πέντε άνθρωποι μόνο στην Πάρμα χτύπησαν καθώς έβγαιναν βιαστικά από τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν προληπτικά σε σταθμούς πρώτων βοηθειών.

Στην Πάρμα και το Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά σχολεία και αρκετά γραφεία, ενώ πυροσβέστες έχουν κληθεί να ελέγξουν την κατάσταση των παλαιών κτιρίων στα ιστορικά κέντρα των πόλεων.

«Οι μόνες ζημιές που έχουν αναφερθεί ως τώρα είναι η πτώση κάποιων σοβάδων στα χωριά Μπρεσιέλο και Ποβίλιο, κοντά στην Πάρμα» μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Rai.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:06 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) και ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί μικρότερης έντασης.

Η Ιταλία θρήνησε το 2009 περίπου 300 θύματα από σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών στην Λ΄Άκουιλα της επαρχίας Αμπρούτσο. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com