Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΜΕ 11.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΒΑΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ CONCORDIA

Σε συμφωνία με τις ενώσεις καταναλωτών της Ιταλίας για την καταβολή αποζημίωσης ύψους 11.000 ευρώ σε καθένα εκ των 3.000 επιβατών του Costa Concordia κατέληξε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, που ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου κοντά στο νησί Τζίλιο...

Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 11.000 ευρώ για τα απολεσθέντα αντικείμενα και για ψυχική οδύνη σε κάθε επιβάτη που δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό. Η εδρεύουσα στη Γένοβα εταιρεία κρουαζιέρας Costa Crociere θα καλύψει επίσης το κόστος της κρουαζιέρας και όλα τα έξοδα μεταφοράς.

«Η συμφωνία αφορά περίπου 3.000 επιβάτες από 60 χώρες, περιλαμβανομένων περίπου 900 Ιταλών» ανακοίνωση η Adoc, μία από τις ενώσεις καταναλωτών που διαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία. Η οργάνωση εκτιμά ότι το 85% των επιβατών θα συναινέσει.

Οι επιβάτες που τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το πλοίο θα περιλαμβάνονται σε άλλη συμφωνία.

Όσοι δεχτούν την προσφορά θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι θα παραιτηθούν από κάθε νομική διεκδίκηση κατά της Costa Cruises στο μέλλον, με βάση τη συμφωνία, που ανακοίνωσε την Παρασκευή η μεγαλύτερη ένωση τουριστικών πρακτόρων της Ιταλίας.

Για τα παιδιά θα ισχύει η ίδια οικονομική συμφωνία με τους ενήλικες και οι επιβάτες θα αποζημιωθούν εντός μιας εβδομάδας από την ημέρα που θα δεχτούν την πρόταση.

Η Codacons, οργάνωση καταναλωτών η οποία δεν συμμετείχε στις συζητήσεις, πρότεινε στους επιβάτες να την απορρίψουν και τους κάλεσε να υποβληθούν σε εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν υπέστησαν κάποιο ψυχικό τραύμα ως συνέπεια του ναυαγίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης, Κάρλο Ριέντζι.

Η Codacons συλλέγει υπογραφές για να καταθέσει συλλογική αγωγή στο Μαϊάμι κατά της μητρικής εταιρίας της Costa Cruises, Carnival Plc, διεκδικώντας αποζημίωση 12.500 ευρώ για κάθε επιβάτη.

Η Costa Cruises έχει επιρρίψει την ευθύνη για το ναυάγιο στον καπετάνιο Φραντσέσκο Σκετίνο για το γεγονός ότι οδήγησε το κρουαζιερόπλοιο τόσο κοντά στο νησί Τζίλιο σε «έναν μη εγκεκριμένο ελιγμό».

Ο κυβερνήτης Σκετίνο τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή -τις οποίες ο ο ίδιος αρνείται. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com