Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ WIKILEAKS

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακροαματική διαδικασία εις βάρος του στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνιγνκ, που κατηγορείται ότι παρέδωσε στην οργάνωση WikiLeaks πάνω από 200.000 εμπιστευτικά αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα...

Την Παρασκευή, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία, ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του στρατιώτη, μετά τη σύλληψή του τον Μάιο του 2010.

Η δίκη του Μάνινγκ διενεργείται στα κεντρικά γραφεία της μυστικής υπηρεσίας NSA, στο Φορτ Μιντ, κοντά στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, με τον στρατιωτικό ανακριτή, David Shaver, να παίρνει τον λόγο και να αγορεύει υπερ της ενοχής του Μάνινγκ.

Η ακροαματική διαδικασία θα κρίνει εάν ο 24χρονος θα παραπεμφθεί στο στρατοδικείο.

Το δικαστήριο αποφάσισε η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να παρουσιαστεί απόρρητο αποδεικτικό υλικό, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των "θαυμαστών" του κατηγορουμένου, που υποστηρίζουν ότι τα εν λόγω έγγραφα έχουν ήδη γίνει γνωστά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μάνινγκ παρέδωσε τα αρχεία στη WikiLeaks, ενώ εργαζόταν ως στρατιωτικός αναλυτής για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού στη Βαγδάτη, την περίοδο 2009-2010.

Ο ιδρυτής της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, υποστηρίζει ότι η δομή της ιστοσελίδας δεν του επιτρέπει να είναι απόλυτα βέβαιος για την προέλευση των εγγράφων, αλλά οργανώνει εκστρατεία υποστήριξης του Μάνινγκ. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com