Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

TIME: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Ο «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ»

Μπορεί στη ψηφοφορία που έγινε στο διαδίκτυο, οι αναγνώστες του περιοδικού Time να ανέδειξαν τον Ταγίπ Ερντογάν ως πρόσωπο της χρονιάς, ωστόσο, οι συντάκτες του αμερικανικού εντύπου επέλεξαν τον «διαδηλωτή»: από την Αραβική Ανοιξη στην Αθήνα και από το Κίνημα Occupy Wall Street στη Μόσχα...

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα από τα όσα αναφέρει το περιοδικό: «Η Ιστορία πολλές φορές προκύπτει εκ των υστέρων και τα γεγονότα αποκτούν αξία μόνο όταν γυρίζουμε πίσω και τα αναζητούμε.

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι όταν ένας νεαρός πωλητής φρούτων θα αυτοπυρπολείτο σε μια πόλη της Τυνήσιας που ούτε καν υπήρχε στον χάρτη, θα προκαλούσε κύμα διαμαρτυριών που θα έριχναν δικτάτορες στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη, ενώ θα 'ταρακουνούσαν' καθεστώτα στη Συρία, την Υεμένη και το Μπαχρέιν.

» Ή ότι το πνεύμα της διαφωνίας θα έβγαζε στους δρόμους του Μεξικανούς κατά των καρτέλ των ναρκωτικών, τους Έλληνες στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για πολιτικούς που δεν έδωσαν ποτέ λόγο, τους Αμερικανούς να καταλάβουν δημόσιους χώρους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την άνιση κατανομή του εισοδήματος και τους Ρώσους κατά ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το περιοδικό, οι διαδηλώσεις έχουν επηρεάσει χώρες με πληθυσμό 3 δισεκατομμύρια και η λέξη «διαμαρτυρία» εμφανίστηκε το 2011 σε εφημερίδες και διαδικτυακά μέσα περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην Ιστορία.

Από την αναφορά του περιοδικού δεν μπορούσε να λείψει το κύμα διαδηλώσεων στην Ελλάδα, ούτε όμως και ο... «Λουκάνικος» ο διάσημος σκύλος που ήταν παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Μέσα Ενημέρωσης ασχολούνται με τον σκύλο. Αντίστοιχο αφιέρωμα είχε κάνει και το BBC το καλοκαίρι, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο.

«Ο σκύλος, που πιστεύεται ότι είναι ένα αδέσποτο με το όνομα Λουκάνικος [Sausage], βρίσκεται στο κέντρο της δράσης εδώ και χρόνια. Εδώ είναι μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές που συγκέντρωσε το Newsnight [εκπομπή του BBC]» αναφέρει το σύντομο κείμενο κάτω από το βίντεο.

Φωτογραφίες του Λουκάνικου έχει φιλοξενήσει και η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Ο Λουκάνικος έχει και τις δικές του σελίδες στο Facebook και μετρά χιλιάδες φίλους. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com