Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η MOODY'S ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τη συνολική δυναμικότητα και το αξιόχρεο των τριών μεγαλύτερων γαλλικών τραπεζών (BNP, Societe Generale, Credit Agricole) υποβάθμισε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody's με αιτιολογικό την έλλειψη ρευστότητας και το ευάλωτο περιββάλλον των ευρωπαϊκών αγορών...

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση ότι θα απαιτηθούν άλλα 115 δισεκατομμύρια ευρώ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες ο οίκος Moody's προχώρησε στην υποβάθμιση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της Γαλλίας.

Πρόκειται για την BNP, τη Societe Generale και την Credit Agricole, που σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και κινούνται σε επικίνδυνο περιβάλλον καθώς διαθέτουν μεγάλα ποσά σε κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση χρέους.

Η αξιολόγηση των BNP Paribas και Credit Agricole υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα στο Aa3, ενώ η αξιολόγηση της Societe Generale υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα στο A1.

Το outlook (προοπτική) και των τριών τραπεζών είναι αρνητικό.

«Οι συνθήκες ρευστότητας και χρηματοδότησης έχουν επιδεινωθεί σημαντικά» και για τις τρεις τράπεζες, ενώ το αξιόχρεό τους έχει δεχθεί πλήγμα από το «εύθραυστο λειτουργικό περιβάλλον σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης στην ανακοίνωσή του. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com