Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ FEST1

Το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), διοργανώνει το Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας FEST11, από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας" του ΕΙΕ...

Το FEST11 είναι μια τετραήμερη γιορτή εξοικείωσης με την επιστήμη και την τεχνολογία, ώστε μικροί και μεγάλοι να ανακαλύψουν την ομορφιά, τη φαντασία και τα μυστικά της επιστημονικής σκέψης

Οι μικροί μαθητές θα μπορούν να προσεγγίσουν με απλό τρόπο τις επιστημονικές έννοιες και να κατανοήσουν την εφαρμογή τους στην καθημερινότητά, ενώ οι μεγαλύτεροι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες και οι ερευνητές.

Στο πλαίσιο του FEST11 διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές θα μιλήσουν για τις τεχνολογίες αιχμής και τις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις, ενώ ειδικοί της επικοινωνίας της επιστήμης θα αναδείξουν τη σύνδεση επιστήμης και κοινωνίας.

Οι πρωινές εκδηλώσεις απευθύνονται κυρίως σε μαθητές, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, ερευνητές και φοιτητές.

Το πρόγραμμα ακόμα περιλαμβάνει εφαρμοσμένα εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και πειράματα, καθώς και τη δυνατότητα επίσκεψης στην έκθεση "Άνθρωποι & Γρανάζια, Κώδικες & Λυχνίες - Πλευρές της ιστορίας των υπολογιστών στην Ελλάδα". Οι απογευματινές παρουσιάσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών διαλέξεων και απευθύνονται σε νέους επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με τον τελικό του διαγωνισμού "School Lab" για την επικοινωνία της επιστήμης στα σχολεία, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την i-create της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας.

Ο τελικός θα λάβει χώρα την Κυριακή το πρωί και από αυτόν θα προκύψει η ελληνική μαθητική ομάδα, η οποία θα ταξιδέψει στο επιστημονικό φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ της Βρετανίας.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι γενικά ελεύθερη για το ευρύ κοινό, εκτός από τα σεμινάρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της έκθεσης "'Αβαξ", όπου απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Οι πρωινές εκδηλώσεις αρχίζουν στις 11:00 και οι απογευματινές διαλέξεις στις 19:00. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com