Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ EFSF ΑΠΕΙΛΕΙ Η STANDARD & POOR'S

Μία ημέρα μετά την προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης 15 κρατών της Ευρωζώνης, η Standard & Poor's επανήλθε την Τρίτη τονίζοντας ότι μπορεί να υποβαθμίσει και τον προσωρινό μηχανισμό ευρωστήριξης (EFSF), εάν κάποια από τις χώρες-εγγυητές του μηχανισμού χάσει την βαθμολογία «ΑΑΑ»...

Ο EFSF βαθμολογείται με την ανώτερη δυνατή αξιολόγηση «ΑΑΑ».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο οίκος, «θα μπορούσαμε να μειώσουμε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση του EFSF κατά μία ή δύο βαθμίδες, εάν μειώσουμε τις κρατικές αξιολογήσεις ΑΑΑ, που είναι τώρα υπό καθεστώς αναθεώρησης, σε μία ή περισσότερες από τις χώρες-εγγυητές του EFSF».

Η S&P αναμένεται να διατηρήσει το EFSF υπό καθεστώς αναθεώρησης για πιθανή υποβάθμιση (creditwatch negative) για 90 ημέρες, όσο δηλαδή θα χρειαστεί για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση των χωρών που εγγυώνται τις εκδόσεις του μηχανισμού.

Η πιθανότητα υποβάθμισης είναι 50%.

Πάντως, ο οίκος ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την αξιολόγηση του μηχανισμού ακόμα και αν μειώσει την αξιολόγηση «AAA» σε μία ή περισσότερες χώρες, μόνο όμως εφόσον διαθέτει επαρκή στοιχεία ότι οι εγγυητές του EFSF δρομολογούν περαιτέρω πιστωτικές ενισχύσεις που θα αντισταθμίζουν την μειωμένη πιστοληπτική ικανότητα των κρατών-μελών.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P, Μόριτζ Κρέμερ, δήλωσε την Τρίτη ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε κρίση διακυβέρνησης και ηγεσίας.

Ο κ. Κρέμερ ανέφερε ότι οι αποσπασματικές και διστακτικές αντιδράσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας, συνέβαλαν στην υποχώρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής αποτελεί μια ευκαιρία να ανατραπεί η αντίληψη ότι η διαχείριση της κρίσης υπήρξε ως τώρα αμυντική. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com