Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; EΜΠΕΙΡΙΑ; ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK;

Το Facebook έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας επηρεάζοντας όχι μόνο τις προσωπικές μας σχέσεις αλλά και την επαγγελματική μας σταδιοδρομία, αφού πλέον οι εργοδότες πέρα από εκπαίδευση, προσόντα και εμπειρία ζητάνε και το …password μας στο κοινωνικό δίκτυο!...

Και για του λόγου το αληθές, όπως μπορείτε να διακρίνετε στην παραπάνω φωτογραφία, η εικονιζόμενη αίτηση για δουλειά απαιτεί από τον υποψήφιο να σημειώσει τους προσωπικούς κωδικούς του από όλα τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία διατηρεί λογαριασμό.

Μια απλή αναζήτηση στο Google ή έστω και ένα υποτυπώδες τσεκάρισμα στο Facebook πριν από την πρόσληψη ενός νέου υπαλλήλου είναι μέχρι ενός βαθμού κατανοητά (έτσι για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός serial killer). Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 20%-50% των εργοδοτών ελέγχει τα προφίλ των εν δυνάμει υπαλλήλων τους στο Facebook.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται online εταιρείες που αναλαμβάνουν να επιμεληθούν τα προφίλ όσων βρίσκονται στην αναζήτηση εργασίας, διαγράφοντας οτιδήποτε μη πρέπον. Τέλος, δεν είναι λίγοι και αυτοί που καταφεύγουν σε ψευδώνυμα προκειμένου να διατηρήσουν την ανωνυμία τους από τον εργοδότη, τους συνεργάτες ή ακόμα και τους ανταγωνιστές τους.

Ωστόσο, από το τσεκάρισμα του λογαριασμού μέχρι την απαίτηση του password απέχει πολύ. Πάντως με τα ποσοστά ανεργίας που επικρατούν στη χώρα μας, σε λίγο καιρό θα ανοίγουμε πρόθυμα και τα συρτάρια μας… Πηγή: techgear.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com