Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη στην α' προβλήτα και ο χώρος «παραδίδεται» στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης. Ένας χώρος ανοιχτός σε όλους για περίπατο δίπλα και «επάνω» στη θάλασσα…

Το ερχόμενο Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, ο ΟΛΘ το γιορτάζει και διοργανώνει εκδηλώσεις, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, την ΕΡΤ 3, το Κρατικό Ωδείο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Μουσείο Φωτογραφίας, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ολυμπιακό Μουσείο.

Το Σάββατο, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, στην α΄ προβλήτα του λιμανιού θα στηθεί μία γιορτή για τα παιδιά και όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη γιορτή με το μουσικό πρόγραμμα, αφού θα παίξουν η φιλαρμονική, στον υπαίθριο χώρο, και η συμφωνική ορχήστρα, στο εντευκτήριο. Επίσης, στελέχη των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του δήμου θα βρίσκονται στο εντευκτήριο και θα οργανώνουν δράσεις για τα παιδιά.

Στους χώρους της α΄ προβλήτας θα παίξουν σχήματα από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μπάντα πνευστών, σύνολο σαξοφώνων, σύνολο εγχόρδων «Ροτόντα», σύνολο βυζαντινής μουσικής και σύνολο κρουστών.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου συμμετέχει στη γιορτή του λιμανιού παρέχοντας τη δυνατότητα στο κοινό να περιηγηθεί στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Από τις 16.00 έως τις 18.00 θα υπάρχει και δωρεάν ξενάγηση. Επιπλέον, από τις 10.00 μέχρι τις 16.00 θα προβάλλεται οπτικό υλικό με στιγμιότυπα από την ιστορία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά που θα βρεθούν στον χώρο θα μπορούν να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, με θέμα τον κινηματογράφο.

Το Μουσείο Φωτογραφίας οργανώνει ειδική δράση - happening με τον φωτογράφο Σπύρο Στάβερη και τίτλο «Γύρω γύρω όλοι και στη μέση…;». Ο φωτογράφος θα φωτογραφίσει από τις 12.00 έως τις 14.00 όσα παιδιά ενδιαφέρονται σε έναν ειδικό χώρο - στούντιο μέσα στο Μουσείο. Φεύγοντας τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους τη φωτογραφία με το πορτρέτο τους. Παράλληλα, το Μουσείο θα οργανώσει για εκείνη την ημέρα εκθέσεις φωτογραφιών με θέμα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα υποδεχθεί τους επισκέπτες στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην α΄ προβλήτα. Με αφορμή το ότι η γιορτή του λιμανιού συμπίπτει με το τελευταίο Σαββατοκύριακο της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν τρεις ξεναγήσεις στο ΚΣΤΘ και στην έκθεση που φιλοξενείται εκεί (12.00, 15.00, 17.00), μέρος του κεντρικού προγράμματος με τίτλο «Ο Γκρεμός και το Ρέμα». Επιπλέον θα διανεμηθεί και ο κατάλογος από το 3ο Διεθνές Εργαστήριο Νέων Καλλιτεχνών με τίτλο “Domino”, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της 3ης Μπιενάλε.

Το Ολυμπιακό μουσείο από τις 13.00 έως τις 17.00 οργανώνει στο χώρο του αντλιοστασίου, όπου και παρουσιάζεται η έκθεση «Ναυταθλητισμού» δράσεις για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών υπό τον θεματικό τίτλο «Στολίζω το καραβάκι»: Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν ξεναγήσεις στην έκθεση «Ναυταθλητισμού, κατασκευές ναυτικών κόμπων και ατομικού σκάφους – παιχνιδιού (για παιδιά 5 – 7 ετών) και δραστηριότητες με θέμα τον ναυταθλητισμό και τις επιστήμες (φυσική) που διέπουν τη ναυσιπλοΐα και τους αγώνες ταχύτητας (για παιδιά 8 έως 12 ετών). Επίσης, στο χώρο εξωτερικά της έκθεσης θα βρίσκεται σκάφος, όπου τα παιδιά θα μπορούν να γνωρίσουν τα ναυτικά αθλήματα.

Η ΕΡΤ 3 συμβάλλει στη γιορτή με την επικοινωνιακή της χορηγία, τη δημιουργία και την προβολή και μετάδοση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ.

Επίσης, στη γιορτή θα συμμετάσχει εθελοντικά η ομάδα «Parallaxi», που στην αποθήκη Δ θα συγκεντρώσει τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα προσφερθούν σε ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ παράλληλα θα οργανώσει δράσεις για παιδιά, που σχετίζονται με το πνεύμα των ημερών των Χριστουγέννων. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com